İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Mahalle Başkanlarımızın Tanıtımı ve Toplu Üye Katılım Töreni' toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Programa il Başkanı Yahya Bahadır, parti sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, kurucu il başkanı Yüksel Yılmaz, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Levent Öncü, siyasetin önünün tıkandığını İYİ Parti’nin Türk halkının umudu haline geldiğini söyledi. Bursa’nın sorunlarını bilen bir anlayışla hareket edip muhalefet yaptıklarını belirten Öncü, Bursalıların feryadını duyan, ezberleri bozan siyaset yapacaklarını kaydetti. İktidarın EYT’lilere verdiği sözü tutmadığını hatırlatan Ağıralioğlu, ‘Devleti yöneten Erdoğan sözünde durmadı. Kaynak olmadığını söylüyor, yanındaki müteahhitlerin borçlarını affetmeyi biliyor ama’ diye eleştiride bulundu.

‘MİLLETE VAAT ETTİKLERİNİ YAPMADILAR’

Bavulhaber’e özel açıklamalarda bulunan, siyaset mekanizmasının çok kötü işlediğine dikkat çeken İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, şunları söyledi: ‘Biz milletin hakkını, hukukunu korumak adına yola çıkanlarız. Bu kürseler de AK Parti ve MHP’den bize yetki verirseniz kendimizi zenginleştirip, halkı fakirleştireceğiz, lüks ve şatafat içinde yaşayacağız dediklerini duyamazsınız. Ama 2002’de iktidara gelip, kalkınmış, gelişmiş, demokrasi standartları yüksek, tarım alanları betonlaşmamış, çiftçisinin yüzü gülen, hukukun üstünlüğüne dayalı, dar gelirlilerin dar gelirli olmaktan kurtaracağız, sizi dünya ile rekabet eder hala getireceğiz deyip, sözünü unutan iktidarın rakibi olduğumuzu söylüyoruz. Bunlar millete vaat ettiklerini yapamadılar. Siyaset millet verdiği sözü tutamayanlarla, ben millete daha iyi hizmet ederim diyenlerin önünü açan bir mekanizmadır. Bilesiniz ki, bu kadar çok siyaset konuşan bir ülke zor ayağa kalkar’ dedi.

‘HER İŞ TORPİLLE YÜRÜYOR’

Türkiye’de her işin torpille yürüdüğüne dikkat çeken Ağıralioğlu, ‘Herkesin siyasetten referans alarak ne küçük işini bile halletmeye çalıştığı bir ülkede yaşıyoruz. Çocuklarınıza iş ararken, okul, yurt ararken, evlenecekler, torpil arıyor. Berbat şartlarda yaşattığınız millet dayanamaz hale gelmiş, mezar için bile torpil arar hale gelinmiş. Siyasetin bu kadar hayatlarımızın içine girdiği memlekette, siyaset vazifesini yapamamış, sistem kurulamamış, memleket iyi idare edilememiş demektir. Düğünde, cenazede, bayramda, dergahta, camide kahvehanede siyaset konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Memleketin her bir yerinde siyaset konuşulmasına rağmen, siyasetin bu kadar problem haline geldiği başka bir ülke yoktur. Hem çözmek zorunda olduğu, hem de kendisinin problem haline geldiği bir ülke oldu Türkiye. Milletinden vekalet almış, milletvekilleri ve partililer milletin huzurunu kaçırmaya başladılar. Millet huzur bulalım diyerek oy verdiklerinin, huzurunu kaçırdığı şartlarda biz buraya size huzur vaat etme iddialarıyla, yeni bir yol hazırlığındayız. Kararımız şudur; güvenli, huzurlu, çocuklarımız biz ölürsek nasıl bir memlekette yaşayacaklar endişelerinden kurtularak yaşanacak bir vatan inşa etmek zorundayız’ şeklinde ifadeler kullandı.

Ağıralioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Memleketin ayağa kalkmasın için bir çok imkan var. Sadece memleketi idare etmek ahlakı olan ve memleketin kaynaklarını çoluğuna çocuğuna değil, milletinin lehine kullandıracak olan bir anlayışa inancımız var. Biz AK Parti’deki arkadaşlarımızın düşmanı değiliz, rakipleriz. Bu memlekette ben daha iyisini yaparım yarışından ibarettir siyaset. Biz AK Parti’den daha iyisini yapabiliriz diyerek emanetimizi teslim almaya kararlıyız. İktidarın muhalefeti rezil etmek için uyandığı, muhalefetin elime imkan geçerse iktidarın insan içine çıkamayacağı bir kuralsız mücadele alanı olmaktan kurtulmalı. Biz utandırmak için siyaset yapmıyoruz’ diyen Ağıralioğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti’den ayrılmalarıyla ilgili şunları söyledi, ‘Ortada kocaman yanlışlar var. Tayyip Bey bu kocaman yanlışlara itiraz ederek iktidar oldu. Gelinen noktada durum vahim. Davutoğlu ve Babacan yaşanan sıkıntılara itiraz ederek yola çıktılar. Artık içerinden bir muhalefet var. Erdoğan’ın işi zor, bu arkadaşlarında işi zor. Biz siyasi partilerin çeşitliliğinin Türk demokrasisine katkı getireceğine inanıyoruz" dedi.

‘HER KES İSYAN EDİYOR’

İktidarın halktan koptuğunu sözünün itibar görmediğini iddia eden Yavuz Ağıralioğlu, ‘Kişi başına 25-30 bin dolar gelirlerin hedeflendiği zamanların cümleleri hala kulaklarımızı çınlatıyor. 500 milyar ihracat rakamlarının hedef olarak öne konulduğu zamanlardan bugünlere geldik. Kişi başı gelirimizin, çocuklarımızın, iş adamlarının, çiftçilerin, durumu ortada. EYT’liler isyan ediyor, atanamayan öğretmenler, iş adamları, asgari ücretli, emekli bağırıyor, yeter artık diyor. AK Parti ilk defa milletten kopuk, ilk defa sözü bu kadar itibarsız, halktan itibar göremiyor. Cumhurbaşkanı ve bakanların kurduğu cümlelerde inançsızlık var. Erdoğan işsizlik yok diyor, iş arayanlardan söz ediyor. Bu memlekette rakamlarla insanların yaşadıkları arasında fark var. Halkımız geçinemiyor, bu görmek için fildişi kulelerden inmek lazım. İdealizm adına cümleler kuruyorsanız, vatandaştan fedakarlık istiyorsanız, size yakın müteahhitlerin vergi borçlarını silmeyi akıl ediyorsunuz, işe kendi uçaklarınızı satarak başlayın. Siyasetçilerin fakir olduğu yerde millet zengin olur, siyasetçi zenginse millet fakirdir.’

‘MİLYARLIK ARAÇLARLA CUMA NAMAZINA GİDİLMEZ’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, son olarak şunları söyledi: ‘Tayyip Bey buralara parmağındaki yüzüğü göstererek geldi, siyasetteki hamaseti kendisi çok iyi bildiği için nasıl davranacağını da biliyor. Bizim tercihimiz, parmağındaki yüzüğü gösteren Erdoğan’dır. Milyarlık araçlarla cuma namazına giden Cumhurbaşkanı istemiyoruz. Bize lojmanları satan, millete veren Erdoğan lazım. Bize memleketin, milletin imkânlarını etrafındaki beş tane adama yediren Erdoğan lazım değil. Şimdi bu arkadaşlar diyor ki, EYT’liler bütçeyi bozacağını söylüyorlar. Kendi harcamalarınızın da bütçeye yük olduğunu bilerek hareket edip, uçaklarınızı satacaksınız, tarifeli uçaklarla uçacaksınız. Millet bu adımları görecek. Yoksa siz hamaset nutukları atmaya devam ederseniz, halktan kopar, dramı, acıyı göremez, milletten uzaklaşır, koparsınız. Bizler, ürettiğinin parasını kazanan, ülkesine küsmeyen, memleketin kaynaklarını milletine veren, alın terinin aziz olduğu, hak edenin hakkını aldığı, çiftçinin emeklerinin zayi olmadığı, sanayicinin devletini yanında bulduğu, kaliteli eğitimin verildiği müesses bir nizam kurmaya geliyoruz’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi