Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle başlayan uzaktan eğitim programında çocuklara Adnan Menderes’in idam sahnesi detaylı şekilde izletilmesi tepkilere yol açtı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ekibinin hazırladığı ve siyasi şova dönüştürülmek istenen görüntülerden dolayı Bakan Selçuk Twitter hesabından, "Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum" demişti. AK Partili Yıldırım, evde eğitimle ilgili, derslerden önce öğrencilere Demokrat Parti belgeseli izletilmiş, çocuklara gösterilmemesi gereken Adnan Menderes’in idam sahnesi detaylı şekilde anlatılmasına dolaylı olarak tepki gösterdi.

‘SİYASİ TAKLA ATIYORLAR’

AK Parti önceki dönem Gürsu İlçe Başkanı Avukat Mustafa Yıldırım, sosyal medya hesabından skandal görüntülerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un duyarsız kalmaması gerektiğini belirterek, 1960 yılında askeri cunta tarafından asılarak idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes’in idamı anımsatan görüntüleri hazırlayanlara ‘soytarı’ yakıştırması yaparak tepki gösterdi. Mustafa Yıldırım, ‘Belki de tarihin en iyi Milli Eğitim Bakanına sahibiz ama eğitimin içine aklı sıra siyaset serpiştirip, yukarıya göz kırpmaya, takla atmaya çalışan birkaç soytarı, bakan beyin emeklerini zayi ettiğinin farkında değil’ ifadelerine yer verdi.

‘LİYAKATLİ İSİMLER ŞART’

AK Partili Mustafa Yıldırım’ın itiraf gibi çıkışı, eğitime, siyaset bulaştırmaya çalışanlara soytarı ifadelerini kullanarak tepki göstermesine takipçilerinden yoğun destek geldi.

İşte Yıldırım’ın Bakan Selçuk’un yaşanan skandal karşısında Twitter’dan yaptığı açıklamayla birlikte, kendi paylaştığı dikkat çeken notlar: ‘Belki de tarihin en iyi Milli Eğitim Bakanına sahibiz ama eğitimin içine aklı sıra siyaset serpiştirip yukarıya göz kırpmaya, takla atmaya çalışan bir kaç soytarı Bakan beyin emeklerini zayi ettiğinin farkında değil. Sayın Bakan bu soytarılara derhal yol verip kendisine liyakatli ve ehliyetli yol arkadaşları seçmelidir ki belki de onun sayesinde şahsına münhasır bir eğitim sistemi kurma fırsatımız elimizden kaçmasın... ZİYA SELÇUK TAM DESTEK’

Öte yandan, Bakan Ziya Selçuk'un 'kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım' dediği  ekiple ilgili şuana kadar bir soruşturma açılmadığı öğrenildi.

Sizin için öneriliyor

Editör: Haber Merkezi