Şehir efsanesi haline gelen, Bursa’ya vizyon kaybettiren timsah kafası tefrişatı bir türlü bitirilemiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2019 yılında yüklenici firmanın işi bitiremediği için sözleşmesini fes etmesiyle, yeni maliyetinin 12 milyon 541 bin lira olarak açıkladığı timsah kafasının 2020 mart -nisan aylarında bitirileceği sözünü vermesine rağmen, şampiyon Bursaspor’un simgesi bir kez daha bilinmeyen nedenlerle bitirilemiyor.

YİNE YARIM KALDI

Yaklaşık 6 ay önce diş ve ağız kısmına PVC kaplama yapılan, ardından da yapılan çalışma ihaleyi alan firma tarafından sökülen timsahın kafası gizemini korumaya devam ediyor. Bilindiği gibi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski firmayla olan anlaşmayı Temmuz 2019’da sonlandırıldığını duyurmuş,’ Aralık 2020'ye kadar 450 günlük sürecimiz var ama biz inşallah öncesinde bitireceğiz. Yaklaşık maliyetimiz 12 milyon 541 bin lira" ifadelerini kullanarak 2 yıl önce verdiği sözü tutmadığı görüldü.

Diğer yanda Bursaspor taraftarı, timsah kafasını bitiremeyen Büyükşehir yönetimine ateş püskürüyor. Şimdi tüm gözler, Bursa'nın en önemli değerlerinden birinin Bursaspor olduğunu söyleyen Alinur Aktaş’ın nasıl adım atacağına çevrildi. Öte yandan, inşaat çalışmasını yürüten ekibin timsah figürünü ne zaman ortaya çıkaracağı ise merak konusu. Her gün önüne 10 binlerce Bursalı başta olmak üzere, yerli ve yabancı turistin geçerken gördüğü timsah kafasının bitirilememesi, şehre vizyon kaybettirmeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi