Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesi’nde bulunan Toki Cahit Zarifoğlu Meslek Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği yemekleri yaparak farkındalık oluşturdular. Gençler, Gazi’nin sevdiği Kuru fasulye, Pilav, Ispanaklı börek, Fava, Etli bamya, Karnıyarık, İrmik helvası ve Enginar yemeği yaptılar. Pasta ve tatlı da yapan öğrenciler, ‘En güzel vatansever işini en güzel yapandır’ ifadelerine yer verirken, hazırladıkları videoda yemekleri büyük bir titizlikle hazırladıkları dikkati çekti.

Öğrenciler, paylaştıkları videoda, Atatürk'ü öğrenerek büyümüş bir çocıksanız, masal kahramanlarına ihtiyaç duymassınız' şeklinde konuşuyorlar.

‘ÇOK ÇALIŞMALIYIZ’

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanlarına sahip Cahit Zarifoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Atatürk’ün ölüm yıldönümünde onun adının her alanda yaşadığını göstermek adına kendi mesleklerine uygun etkinlikler düzenleyerek farklı bir anma programına imza attılar. Atatürk’ün sevdiği yemekleri yapıp, Atatürk’ün yaşadığı döneme uygun şekilde sunan yiyecek ve İçecek alanı, Atatürk’ün silüetini görsel şölene dönüştüren Çocuk Gelişimi ve Ata’nın Türk hekimlerine duyduğu güveni vurgulayan Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alan öğrencilerinin farklılık arz eden Atatürk’ün anma programı velilerin de beğenisi topladı. Meslek lisesi öğrencileri, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılıklarını belirtikleri sunumda, “Biz işimizi en iyi şekilde yaparak vatansever olabilir, Atatürk’e layık gençler olduğumuzu, onun çağdaş ve ilerici hedefini yakalamak zorundayız. Çok çalışıp, ülkemizi kalkındıran adımlara ortak olmalıyız” dediler.

Editör: Haber Merkezi