Tüm zamanların en güzel şehri sloganının altı bir türlü istenildiği gibi doldurulamasa da Bursa’da, geçtiğimiz yıllara oranla yerli ve yabancı turist sayısında artış gözleniyor. Siyasiler yaşanan bu gelişmeye kayıtsız kalmıyor, devlet büyükleri ve özellikle icracı bakanlar Bursa’yı sık sık ziyaret ediyor. Ancak, alakalı-alakasız kişilerin bu ziyaretlere dahil olmasıyla kent trafiği içinde çıkılmaz hale geliyor. Böyle olunca da vatandaşlar yaşanan karmaşaya isyan ederek tepki gösteriyorlar.

Haber Bilal KAYAALTI

ULU CAMİ ÖNÜNDE ÜÇ SIRA MAKAM ARACI

Koruma araçları, parti yöneticilerin otomobilleri, kamu daire müdürlerinin araçları, belediye başkanlarının, meclis üyelerinin araçları da konvoylara dâhil olunca, zaten yetersiz olan şehir içi trafiği içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Geçtiğimiz gün Bursa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Ulu Cami’ye Cuma namazı için seçmesi, yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Hanlar bölgesi aksını işlemez hale getirdi. Atatürk Caddesi’ndeki trafik adeta felç oldu, kilitlendi. Cami’nin önüne üç sıra park eden bakan ve diğer üst düzey yetkililerin, belediye başkanlarının araçları Bursalılar tarafından tepkiyle karşılandı. Aynı konvoy daha sonra Fomara’da bulunan AK Parti İl Başkanlığına gelince, buradaki trafik de arap saçına döndü. Yolun sağına çift sıra park eden resmi ve koruma araçlarının görüntüsü kural tanımazlığın boyutlarını ortaya koyarken; Kurum’un teşkilat ziyareti bitiminde makam aracına binerken trafiğin durdurulmasına araç sahipleri kornalarını çalarak tepki gösterdikleri dikkatlerden kaçmadı.

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Bursa’nın en önemli tarihi mekanlarının olduğu Atatürk Caddesi’nde yaşanabilecek karmaşaya son verilmesi için bakan makam aracı ve korumasının haricinde protokol dahil olmak isteyenlerin minibüslerle taşınmasının kesin çözüm olacağını söyleyen Bursalılar, gönül belediyeciliğinin slogandan kurtulup, halkı kucaklaması gerektiğini işaret ederlerken, kentte gelen yerli ve yabancı turistlerin negatiflik içeren görüntülere şahit olmaması için yaşanan makam aracı saltanatına son verilmesi gerektiğini belirttiler. Hatırlanacağı gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri sürecinde partililere, vekiller, belediye başkanları ve bakanların çok sayıda makam aracıyla şehir içi trafiğini aksatmamaları ve ziyaretler sonunda yolların kesilmemesi uyarısında bulunmuştu.

Bavulhaber.

Editör: Haber Merkezi