Bavulhaber’e konuşan vatandaşlar, Türkiye’de asgari ücretle geçinmenin derdine düşenlerin başarılı olarak görülmesi gerektiğini söylediler. Kendisinin geçim sıkıntısı çektiğini belirten Mustafa İşçi, yaşam koşullarının çok ağır olduğu ülkemizde asgari ücretle ailesinin geçimini sağlayanların başarı kürsüne çıkarılması gerektiğini ifade etti. Başarılı insanların önünün kesildiğini ifade eden İşçi, Türkiye’de hala insanın kıymetinin olmadığını, bunun en büyük göstergesinin son yıllarda yaşananlar olduğunu kaydetti.

‘EKONOMİK SIKINTI HİÇ BİTMEDİ’

Kendisini başarılı bulmadığını kaydeden Safiye Burhan, ‘İstediğime yaşamım boyunca ulaşamadım. Asgari ücretle yaşamaya mecbur bırakılıyoruz. Başarılı insanların önünün kesildiğine şahit oluyoruz. Geçim sıkıntısı çekenler nasıl başarılı olabilir? Türkiye’de çocuğuna bakmak zorunda olan milyonlarca insan var. Şartlar çok zorlaştırıldı, doğalgaza zam, elektriğe zam. Önceden İstanbul’da yaşamanın zor olduğu söyleniyordu, aynı şey Bursa için de geçerli artık, ulaşım pahalı, kiralar, iş hayatı’ dedi.

‘GENÇLER UYUŞTURUCUNUN PENÇESİNDE’

Sosyal güvencesi olmadığını belirten Hatice Kaya, çocuğuma nişan yaptım, evlendirmek istiyorum ama para yok. Evladımın biri uyuşturucu bağımlısı, geçim derdine düştük. Başarılı olanlar zengin insanlar. Biz bu durumda nasıl başarılı olacağız diyen Kaya, uyuşturucu bağımlısı olan gençlerle polisin ilgilenmediğini iddia ederek, “benim oğlum uyuşturucu bağımlısı, mahallemizde de uyuşturucu kullanan gençler var. Oraya, buraya yıkılıp sızıyorlar. Polisi arıyorum, gelin bu çocuklara yardım edin diyorum, gelmiyorlar. Benim şahit olduklarımı Vali Nihat Canbolat’a anlatacağım, Cumhurbaşkanımız bu sıkıntıları duysun. Bursa’da durum vahim” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi