Normalleşme süreciyle ilgili adımlar atılmaya devam ederken, virüsten dolayı işten çıkarılan, dükkânını, küçük ve orta ölçekli işletmesini kapatan vatandaşlar, borçlarını ödemek için faizli kredi çekmek zorunda kalıyor. Uzun süren karantina süresi içinde Bursa’da binlerce esnaf ve işçi, yaşanan ekonomik krizden dolayı, biriken kredi, kira, borçları, elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödeyebilmek için bankalardan alacakları krediyle geçici olarak nefes almak istiyorlar.

‘KREDİMİ, KREDİ ÇEKEREK ÖDEYECEĞİM’

Bavul Haber’ konuşan vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattılar. İnşaat işleriyle uğraştığını söyleyen Selçuk Karapınar, bankadan kredi çekmek istediğini, borçları olduğundan dolayı kredi verilmediğini ve zor durumda olduğunu söyledi. Çalıştığı fabrikadan virüs nedeniyle izne çıkarıldığını belirten Hüseyin Kocabay, “50 bin lira kredi çekersem, biriken borçlarımı ve kredilerimi ödemeyi düşünüyorum. Aynı zamanda, evimin elektrik, doğalgaz ve su faturaları da kabardı” diye konuştu.

‘10 BİN LİRA KREDİ ÜÇ AYDA BİTER’

Belirli miktarda verilen kredilerin çözüm olmadığını anlatan Yalçın Dinçmen, “Ben esnafım, çok şükür gelirim de var. Ama zor durumda olan insanlar var. 10 bin lira kredi çeken bir kişiye bu para 3 ay rahatlık sağlar. Evinin mutfak masraflarını karşılar, bende bu çözüm değil, çünkü verilen destek borç, hibe değil” dedi. Spor salonu işlettiğini ifade eden Gökhan Göker’de şunları söyledi: Yaklaşık 70 gündür evdeyiz, bu süre içinde krediye müracaat ettim alamadım, erzak yardımı bile alamadım, borçlarım birikti, normalleşme süreci deniyor ama biz sorulara cevap alamıyoruz, çünkü zor durumdayız’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi