Fakir ve Nilco markalarının yetkili servisi Gözde Teknik’in sahibi Gökhan Pelener, farkındalık oluşturarak, pvc borularının içine koyduğu su ve mamalarla sokak hayvanlarını sevindiriyor, herkese örnek oluyor.

Bursalı iş adamı Pelener, Osmangazi ilçesi Şehreküstü mahallesindeki şubelerinin girişine mama ve su koyduktan sonra Allah’ın sessiz kullarının karınlarını doyurduğunu söyledi. Her gün pvc borularının içini su ve mamayla doldurduğunu, sadece kedilerin değil, kuşların ve köpeklerin de borulardaki sudan içtiğini, mamaları yediklerini belirtti. Ayrıca vatandaşların dikkatini çekmek için de yemek ve su kaplarının üstüne ‘Oğlum tekir çöpten yeme, gel buradan yemeğini ye ve suyunu iç’ notunu yazdı.

‘KIRIK BARDAK. CAM ATMAYIN’

Sokak hayvanlarının özellikle de kış aylarında zor yaşam koşullarından geçtiğini belirten Pelener, nefes alan her canlıya karşı sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini söylerken, “İşyerlerimizin girişlerine yıllardır su ve mama koyuyoruz. Pvc su borularını da sokak hayvanlarının kullanabilmesine olanak sağladık. Herkesin nefes alan canlılara karşı daha duyarlı olması gerekiyor. Bizler hem insana, hem de hayvanlara karşı titiz ve merhametli olmamızı isteyen bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu bilinç ve şuurla hareket ediyoruz” ifadesini kullanan Pelener, özelikle çöp konteynerlerine kırık cam şişe, bardak ve kesici aletlerin yemek atıklarının yanına konulmaması gerektiğine dikkat çekti. Hayvanlar çöp konteynerlerinin kapaklarını açık gördüğünde karınlarını doyurmak için poşetleri yırtmaya uğraşıyorlar. Eğer poşetlerin içinde kırık bardak, cam kırığı veya başka kesici aletler olduğunda dilleri ve dudakları kesiliyor. Bırakın canlarının yanmasını, can çekişerek ölüyorlar’ diyerek uyarıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi