Trafik başta olmak üzere, çarpık yerleşim alanlarının Bursa’ya vizyon kaybettirdiğine dikkat çeken Gerçek, kaldırımda yürürken, ya trafik lambasına, yada elektrik direğinin karşınıza çıkabileceğinden bahsetti.

Şehrin özellikle belediye hizmetleri açısından da sahipsiz olduğunu kaydetti. İşte Gökhan Gerçek’in Yapmış olmak için! Başlıklı o yazısı:

Kadim şehir Bursa’dayız, Osmanlı’nın ilk başkenti, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük, en gelişmiş(!) ilk beş şehrinden birinde yaşıyoruz.

İşim müsait olduğunda, moraller de yerindeyse insan şöyle bir yürüyüş yapmak istiyor, dolaşıp hava almak iyi gelir diye düşünüyorum Bursa caddelerinde, sokaklarında.

Doğal olarak kaldırımlardan yürümek lazım, kaldırımlar çoğu yerde bozuk, düzgün kaldırımlar da var ancak yürümek ne mümkün ? Kaldırımın tam ortasında ya bir ağaç ya bir elektrik direği ya da trafik lambası veya trafik levhaları. Nasıl yürüyebilirsin rahatça? Yürümeye imkan yok!

Elektrik direği de trafik levhaları da lazım, ağaçlar var, tamam. Hepsi de olacak ya da olması lazım ama bu kaldırımları yaparken burada insanların yürüyeceği düşünülerek, kaldırımda yürümemize engel olan cisimler önceden planlanarak gereği yapılmalı diye düşünüyorum. Ağaç varsa ağaca göre kaldırım, elektrik direği varsa ilgili kurumla görüşüp olması gereken noktaya alınarak kaldırım olmalı.

Yazının devamı için tıklayın: http://www.bavulhaber.com/yapmis-olmak-icin-makale,146.html

Editör: Haber Merkezi