Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da etkili olan kar yağışının ardından yaşanan don olayı ile şehrin birçok kesimindeki kaldırımlarda, sokaklarda, parklarda beyaz örtü hakimiyetini sürdürüyor.

Kentin en eski kabristanlıklarından birisi olan, Fevzi Çakmak Caddesi ile Çarşamba semtine yayaların geçiş güzergâhı Ahmetpaşa Mezarlığı’nın karla kaplı yolları görenleri hayrete düşürüyor. Vefat edenlerin toprağa verilmeye devam edildiği, mezarlığın buzla kaplanmış yollarının Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekiplerince temizlenmemesine vatandaşlar tepki gösterdi.

‘KARLA MÜCADELE BÖYLE Mİ OLUYOR?’

Mezarlığın karla kaplı yollarının hafta sonundan bu yana temizlenmediğini söyleyen yurttaşlar, “Neredeyse bir hafta oldu. Ahmetpaşa mezarlığının yaya yolları buzla, karla kaplı. Burası mezarlık aynı zamanda birçok kişinin semtler arası geçtiği bir hat, güzergah. Buraya her gün cenaze getiriliyor. İnsanlar acılı gününde tabut taşırken kayıp düşseler yaşanan mağduriyetin hesabını kim verecek? Temizlik yapmak çok mu zor? Yağan yoğun karın ağırlığına dayanamayan onlarca ağacın dalı kırılmış. Yazık değil mi? Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından karla mücadele edildiğine dair paylaşımlar yapılıyor. Lafla, algıyla kar temizliği olmaz, icraat görmek istiyoruz” şeklinde konuştular.

Öte yandan, Hamitler Mezarlığı'nın da yollarının karla kaplı olduğu bildirildi.

Editör: Haber Merkezi