Türkiye’nin en borçlu belediyesi olarak tarihe geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecine rağmen vatandaştan yüksek su faturası tahsilatı yaparak tepki çekiyor. Uzun yıllar AS TV’de kameramanlık yapan Nevruz İlimdaroğlu, kullanmadığı halde evine gelen 272 lira su faturasına isyan ederek, ‘Şaka mı bu ne ya 272 tl su faturası mı olur kardeşim’ şeklinde facebook hesabından yorum yazdı, kendisine BUSKİ tarafından gönderilen faturayı paylaştı. İlimdaroğlu’nun paylaşımının altına onlarca yorum yazan vatandaşlar, kullanmadıkları halde yüksek su faturalarından dolayı ekonomik olarak zor günler geçirdiklerini yazdılar.

MADDİ VE MANEVİ MAĞDURİYET SÖZ KONUSU

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ’nin kendisine 438, 50 TL fatura gönderdiğini söyleyen Zakir Mehmet, Nevruz İlimdaroğlu’nun paylaşımına, ‘Dayıcım o neki bide sen buna bak işten geldim deli oldum’ şeklinde yorum yazdı. Gazeteci Hüseyin Tüccar ise, ‘Bursalıları kazıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni alkışlıyoruz’ diyerek tepkisini dile getirdi. Vatandaşların su faturası isyanına duyarsız kalan bazı köşe yazarlarını ve gazeteleri ağır bir dille eleştirdi. Yurttaşlar, yüksek su faturalarından dolayı muhalefetten dikkat çekici, kitlesel basın açıklamaları yaparak kamuoyu oluşturmasını, yaşanan maddi ve manevi mağduriyetin yargıya taşınmasını istiyorlar.

AKTAŞ BUSKİ'YE MÜRACAAT EDİN DEMİŞTİ 

Hatırlanacağı gibi gelen tepkiler üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kullanmadığı halde yüksek su faturası gelenleri BUSKİ’ye müracaat edebilecekleri açıklamasını yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi