Osmangazi İlçesi Tabakhaneler Bölgesi'nde biriktirilen ve uzun süreden beri alınmayan atık ve molozların yanı sıra hayvan leşleri bölgeyi şehir çöplüğüne çevirdi.

OSMANGAZİ VE BÜYÜKŞEHİR DUYARSIZ

Osmangazi Belediyesi'ne 600 metre uzaklıktaki Soğanlı Mahallesi'nde bulunan ve kentin şehir çöplüğünü andıran 500 bin kişinin oturduğu Soğanlı, Alemdar, Sırameşeler ve Gaziakdemir Mahallerinin geçiş noktasındaki Tabakhaneler Bölgesi’nin durumu vatandaşları isyan ettirdi. Çocukların oyun alanlarının bulunmadığı bölgede çöp yığınları arasında madde kullanan bağımlılar nedeniyle halk tedirgin. Mahalle sakinleri, AK Partili Osmangazi ile Büyükşehir Belediyesi'ne bölgenin temizlenmesi konusunda defalarca imza toplayıp başvurdukları halde yetkililerin duyarsız kaldığını söylediler. Hayvan leşlerinin kokusu ve atılan çöpler yüzünde hastalık tehlikesi yaşadıklarını belirterek, “Burada Alinur Aktaş’ın ve Mustafa Dündar’ın yakınları ikamet etseydi, böyle rezillik olur muydu? Yazık değil mi bizlere, iki belediye bizleri insan yerine koymuyor, yazıklar olsun. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ağustos ayında Tabakhaneler Bölgesi’ni ziyaret etmeden bir gün önce apar topar temizlik yapıldı. Bizlerin bakan Kurum kadar değerimiz de yok, hakkımızı helal etmiyoruz” diyerek isyan ettiler.

FARELERİ GÖREN KEDİLER FİRAR ETMİŞTİ

Bölgede kiraya verilen işyerlerindeki geri dönüşüm toplayıcılarının yaktıkları çöpler nedeniyle mahalleyi duman kaplaması yüzünden kapı ve pencerelerini açamadıklarını belirten mahalle sakinleri, şehrin ortasında kent çöplüğünde yaşamaktan bıktıklarını ifade ediyorlar. Hatırlanacağı gibi, Osmangazi Belediyesi yıllar önce bölgedeki fareleri yakalaması için kedi timi kurmuş, fareler tavşan büyüklüğünde olduğu için kediler bile Tabakhaneler Bölgesi’ni terk etmişti.

BAKAN KURUM ÇÖPLERİ GÖRMESİN DİYE TEMİZLEMİŞLERDİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında Bursa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi’nde incelemelerde bulunmadan önce, kent çöplüğünü andıran bölgede Büyükşehir Belediyesi tarafından temizliği yapılmış, Kurum’un skandalı görmesinin önüne geçilmişti.

Editör: Haber Merkezi