Yoğun bir katılımla gerçekleşen 6’ıncı Olağan Genel Kurulda, delegelerin tamamının oyunu alan Ramazan Alp, Bursa Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanlığına seçildi. Divan başkanlığını İdris Berkcan’ın yaptığı kongreye siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri katıldı.

Faaliyetlerin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından yeni başkan Ramazan Alp, Yavuz Arıcıoğlu’na başarılı çalışmalarından dolayı plaket verdi. Kongreye gelenlere Adıyaman’ın ünü dünyaya yayılmış çiğ köftesi ikram edildi.

‘SİYASİ PARTİLERİN ARKA BAHÇESİ OLMAMAMIZ LAZIM’

Kendisine söz verilen ve daha önce de dernekte başkanlık yapan Mehmet Gönder, derneklerin siyasi partilerin arka bahçesi olmadan şehre hizmet etmesi gerektiğine dikkat çekerek, şunları ekledi; “Kentlilik bilinci çok önemli. Yiyelim-içelim diye dernek çatısı altında toplananlar var. Bizler, sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz, gelene ağam, gidene paşam diyemeyiz. Siyasi partililerin arka bahçesi olmadan, şehirde yaşanan sıkıntıları gündeme getirmeye mecburuz. Her alanda değişim şart, bir günümüzün garanti olmadığı hayatımızda fırıldak olmadan yaşamalıyız”.

TÜRKİYE’Yİ KUŞATAN PROJELERE İMZA ATACAĞIZ’

Doydukları kenti önemsediklerini, ancak doydukları şehre değer katmak zorunda olduklarını ifade eden Bursa Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı Ramazan Alp, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin çınarları olduğunu belirtti. Alp, sanayi, turizm ve kültür şehri Bursa’da hayatlarını idame eden insanlar olduklarını kaydederek, “ Derneğimizde bayrak değişimini gerçekleştirdik. İlk günkü aşk ve heyecanla yola koyulduk. Her zaman olduğu gibi hedefimiz Bursa’nın kalkınmasında öncülük yapabilmek. Bunun için eğitime çok önem veriyoruz. Gençlerimize burs vererek destek olmayı sürdüreceğiz. Çoğulcu ve katılımcı demokrasi anlayışı ile hareket edip, doyduğumuz şehre katkı koymayı ilke edindik. Ortaya koyacağımız projelerle Türkiye’yi kucaklayan adımlar atacağız. Tarım ve hayvancılık alanındaki girişimlerimiz sayesinde Anadolu’ya tersine göçün başlamasına öncülük yapacağız” şeklinde konuşan Alp, Bursa ve Adıyaman’ın lezzetlerinin tanıtılacağı uluslararası Gastronomi festivalinin çalışmalarını başlattıklarını da sözlerine ekledi.  Önceki dönem başkanlarıMehmet Gönder, İdris Berkcan ve Yavuz Arıcıoğlu’na verdikleri emek ve katkılarından dolayı  teşekkür etti.

ORTAK AKILLA HAREKET ETTİK’

Yapılan kongrede kendisine söz verilen, iki yıl derneğin başkanlığını üstlenen Yavuz Arıcıoğlu, geçmişi konuşmak yerine, gelecek için çalışmalar yapmak gerektiğine vurgu yaparak, “Her ilden, her meslekten yurttaşlarımızı sinerji oluşturmak için derneğimize davet ettik. Bu sayede ortak aklın oluşmasını sağlayıp, kaliteli işlere imza attık. Kendi ayağımızda top çevirmeden, toplumu kucakladık. Harfane geleneği ile farklı bir pencere açtık. Bizim en önemli amacımızdan birisi eğitimdir. Eğer eğitim yoksa gelecek yok demektir. Buradan yola çıkarak, gençlerimize destek olmak, onlara burs vermeye devam etmeliyiz. Okumak ve okutmanın kadim bir sır olduğunu bilmek zorundayız. Bu şuurla hareket etmeliyiz. 3 – 5 kişiyle dernek kurup kendilerini tatmin edenlerle aynı yolda yürüyemeyiz. İnsanlığa hizmet etmek gibi bir sorumluğa sahip olmalıyız” diye ifadeler kullandı. Ayrıca Arıcıoğlu, Bursa ve Adıyaman’ın lezzetlerinin tanıtımı için Gastronomi günleri projesi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi