Bursa'nın Osmangazi İlçesi’ndeki 6 asırlık geçmişi olan Murat Hüdavendigar Cami, Sultan Murat’ın ve ailesinin kabrinin bulunduğu türbenin etrafı bakımsızlıktan dökülüyor. İbadethanenin kıble tarafındaki çirkin görüntü ve hazirenin bakımsız hali, Bursa’ya gelen yerli ve yabancı turistleri hayrete düşürüyor. Tarihi mekanla ilgili sürekli uyarılarda bulunan, Bursa’yı yönetenleri göreve çağıran MHP’nin geçmiş dönem Osmangazi meclis üyesi Cemil Aydın, Bursa’yı turizmin çekim merkezi yapacağız diyenler, Murat Hüdavendigar Cami’nin etrafındaki çirkin görüntüleri görmemek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

DAHA NE BEKLİYORSUNUZ

Bavulhaber’e konuşan Cemil Aydın, turizmin çekim merkezlerinden birisi olan Murat Hüdavendigar ibadehanesinin etrafındaki olumsuzluğun bir an önce giderilmesi gerektiğine işaret ederek, ‘Defalarca gündeme getirip yetkili kişi ve kurumları göreve davet ettiğimiz halde, Murat Hudavendigar Camii'nin dış ve çevre görüntüsü Hudavendigar'ın aziz ruhuna ve hatırasına yakışmamaktadır. Bu çirkin görüntünün ortadan kalkması ve gereğinin ivedilikle yapılması için çağrımızı yineliyorum. Daha ne bekliyorsunuz, burası ecdadın makamı, mekanı’ şeklinde ifadeler kullandı.

Aydın ayrıca, türbenin ve caminin arkasında bulunan yıkılmak üzere olan evlerle ilgili bir an önce adım atılması gerektiğine dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi