Bazı mahalle muhtarlarının duyarsızlığı, belediyelerin takipteki yetersizliğinden dolayı Osmangazi İlçesi’nin ana arterlerinden birisi olan Gazcılar Caddesi’nin tretuvarları ve ağaçların etrafı konteyner olmamasından dolayı çöp yığınlarınla doldu.

Kentlilik bilinciyle hareket eden, Bursa’yla ilgili sorunlara dikkat çeken geçmiş dönem MHP Osmangazi Meclis üyesi Cemil Aydın, yerleşim alanları ve ticarethanelerin yoğun olduğu Gazcılar Caddesi’nin bakımsızlıktan öksüz hale getirildiğini söyleyerek, Büyükşehir, Osmangazi ve sorunları yerel yönetimlere aktarmayan bazı mahalle muhtarlarına tepki gösterdi, apartman sakinlerini de duyarlı olmaya davet etti.

İŞTE AYDIN’IN O PAYLAŞIMI

Cemil Aydın, sosyal medya hesabından Gazcılar Caddesi’nin tretuvarlarının ve ağaçların etrafına bırakılan çöp poşetlerinin fotoğraflarını paylaşırken, şu ifadeleri yazdı:

‘Birçok caddemizde buna benzer görüntüler devam ediyor.

Defalarca uyardık. Birçok evin, apartmanın ve işletmenin çöp bidonu yok.

Almıyorlar. "Alıyoruz, çalınıyor" mazeretinin arkasına sığınmak çözüm değildir.

Temizlik çağrılarının tavan yaptığı bugünlerde yerel yönetimler, muhtarlar ve apartman yönetimleri bu sorunu çözmek zorundadır.

Sokağa çıkma yasağının olduğu bugünlerde Zabıta Müdürlüklerinin tesbit ve uyarıları yerinde olacaktır. Tekrar çağrımızdır.’

Öte yandan, mahalle sakinleri  uzun zamandır bölgede bu sorunların yaşandığını, Sakarya mahalle muhtarının yaşanan sorunlara duyarsız kaldığını, belediyelere metal çöp konteyneri önerisinde bulunmadığını söylediler.

Editör: Haber Merkezi