Hanlar Bölgesi’nin etrafının açılmasının Bursa turizmine büyük katkısı olacağını anımsatan İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin 500 yıllık geçmişi olan Pirinç Han’ın önünü kapatan YKM’yi AK Parti’ye yakın bir müteahhite ait olmasından dolayı projenin dışında tutup yıkmamasını ikinci Doğanbey Toki faciası olarak değerlendirdi.

Bavul Haber’e konuşan Hasanoğlu, Kızılay, Merkez bankası şubesi ve İŞKUR binalarını yıkarak ilk adımı atanların Zafer Plaza’nın devamı YKM’yi görmezden gelmelerine tepki gösterdi.

‘PİRİNÇ HAN’A GÖZYAŞI DÖKTÜRÜLÜYOR’

Birilerine Hanlar Bölgesi projesinin peşkeş çekildiğine dikkat çeken İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, şunları söyledi: “Hanlar Bölgesi’ni ortaya çıkaran çalışmaya destek veriyoruz.

Ancak, YKM binasını projenin dışında tutulması asla kabul edilir bir şey değil. Bu ucube, Pirinç Hanı’na gözyaşı döktürüyor. Tarihin önü tamamen kapandığı ortada dururken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanlar Bölgesi’nin etrafını açıyorum diyerek, Bursalıların aklıyla alay ediyor. Zafer Plaza’ya ait olan binayı yıkmıyor. Sonra da kalkıp, tarihi mirası ortaya çıkarıyoruz yaygarası koparıyor. Nasıl ki Doğanbey Toki Bursa’nın sırtına saplanan hançerse, Hanlar Bölgesi’ne gölge düşüren, yandaşları sevindiren YKM binası tarihi mirasa saplanan hançer olacaktır” dedi. Mehmet Hasanoğlu, Hanlar Bölgesi’nin nefes aldırdığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi’nin Ulu Cami’nin siluetine gölge düşüren, Şehreküstü Meydanı’na yeniden inşa edilen Diyanet Vakfı binasına tepki gösterilmemesini, Bursa’ya ihanet olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi