Kentin merkezi sayılan Çekirge’de de aynı sorun yıllardır devam ederken, Osmangazi Belediyesi’nin şehrin en eski semtindeki trafiği rahatlatmak için başlattığı ‘meydan projesi’ hamlesi, Bursa’da sevinçle karşılandı ama proje sadece kağıt üzerinde kaldı.

Geçmiş dönem Osmangazi Belediye Meclis üyesi Cemil Aydın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı 3 yıldır bir adım atılmayan ödüllü projeyle ilgili göreve çağırdı.

Aydın, bugünkü yazısında, Panoramik Müze, başlanan Osmangazi Kent Meydanı Projesini örnek göstererek, kimsenin kaynak yetersizliğini öne sürmemesi gerektiğine dikkat çekerek, Dündar’a Çekirge Medyan projesine bir an önce başlamasını önermiş.

İşte Aydın’ın mali tablo ve bütçe olanakları sebep gösterilerek uygulama ertelenirse

İstanbul Escort
tüm çalışmalar arşiv niteliğinde kalacağını işaret ettiği o yazısı:

Çekirge Meydan Projesi

Veya;

Başka bir bakış açısıyla Çekirge Ulaşım Projesi de denebilir.

Osmangazi Belediye Başkanlığının şehrimizin tüm dinamiklerini ve bölge halkının isteklerini de işin içine kattığı proje.

Proje için mimarlar arasında yarışma düzenlenirken, değişik bir uygulamaya gidilerek dereceye giremeyen projelerden faydalı olacak öneriler uygulama projesine dahil edildi.

İlgili teknik odaların, kişilerin, tek tek meclis üyelerinin, parti gruplarının ve bölge halkının istek, öneri ve eleştirilerileri dikkate alınarak "ben yaptım oldu" mantığı yerine katılımcı bir yol izlendi.

Buraya kadar her şey çok güzel.

Şimdi sıra icraata geçmede.

Evet, uzun ve zor bir proje.

Hem malî hem de fiziki açıdan. Fakat bittiğinde Osmangazi ve Bursa’mıza değer katacak, özellikle ulaşım açısından bölgeyi rahatlatacak bir uygulama.

Geçmiş dönemde meclis oturumlarında defalarca ifade ettiğim şekilde Osmangazi Belediye Başkanlığı bir yerinden bu çalışmaya başlamalıdır.

Yazının devamı için tıklayın: http://www.bavulhaber.com/cekirge-meydan-projesi-makale,114.html

Editör: Haber Merkezi