Şehreküstü Meydanı’ndaki eski müftülük binasının yerine yapılacak olan mini köşkle ilgili Bursa kamuoyunun tepkileri devam ederken, il müftülüğünün ve bazı marjinal çevrelerin tarih şehrine olan duyarsızlığı tepkilere neden oluyor. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa siyasetine damga vuran, AK Parti Hükumetlerinde bakanlıklar yapan Faruk Çelik’in şahitliğinde müftülüğün eski binasının Şehreküstü Meydanı’na dahil edilmesine ilişkin müftülük yetkililerinin verdiği sözde durmaması şaşkınlıkla karşılanıyor. Müftülüğe Yalova yolu üzerinde tahsis edilen kompleks dudak uçuklatan modernlikte olması ve kentte onlarca caminin boş salonları bulunmasına karşın müftülüğün 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na hançer saplama girişimi tepkileri de beraberinde getiriyor.

Ercan Yakut

 

DOĞANBEY’E HANÇER SAPLANIRKEN NEREDEYDİN?

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bursa’da elle tutulur tek bir icraatı olmayan, 28 Şubat sürecinde inancından dolayı TSK’dan atılmasını sürekli malzeme yaparak kullanan, menfaat devşirdiği iddia edilen  ASDER Bursa Şube Başkanı Arif Çelenk, müftülüğün Şehreküstü Meydanı’na yapmak istediği inşaatı destekliyoruz şeklinde sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımın altına Bursa’da uzun süre siyaset yapan TDK Genel Başkanı Ercan Yakut, Bursa’da Doğanbey Toki’ye nasıl karşı çıktıysak, Şehreküstü’nde yapılacak olan ucubeye de karşı çıkıyoruz şeklindeki yorumu, ‘darbecilerden ben çok çektim’ diyerek sürekli algı oluşturan eski asker Çelenk tarafından kaldırıldı. Çelenk’in antidemokratik ve statükocu yaklaşımına tepki gösteren Yakut, ‘Düşünce ve fikirlerimi buradan silmiş olmanız sanırım bunların doğru olduğunu gösteriyor’ diyerek Çelenk’in sayfasına yorum yazdı. Arif Çelenk’in Bursa’nın bağrına hançer gibi saplanan Doğanbey Toki inşa edilirken suspus olduğunu belirten Ercan Yakut, Çelenk’in fikir ve düşüncelere saygısı olmadığını söyledi. Son dönemde muhafazakârlar ve bazı Müslüman çevrelerin, bir fikir ve projeye bakmadan karşı çıktıklarını, demokratik hareket edenleri de imansızlık ve İslam düşmanı olarak ilan ettiklerini söyledi.

‘FİKİR VE DÜŞÜNCELERE TAHAMMÜL EDEMİYOR’

TDK Genel Başkanı Ercan Yakut, ASDER Başkanı olan aynı zamanda sözde bir yardım kuruluşunun da başında bulunan Arif Çelenk’in, ‘Bursa İl Müftülüğü’nün yanındayız’ başlıklı basın açıklamasının altına yazdığı eleştirileri bir kere daha dile getirerek, şunları söyledi: ‘Muhafazakâr ve Müslümanların bir fikir ve projeye bakmadan karşıdan çıkması, bu söylemde bulunanları imansızlık ve İslam’ı düşmanı olarak ilan etmeleri asla kabul edilemez. Hâlbuki fikir ve düşüncelere bakmış olsalar, aynı zamanda kendi düşüncelerini de katıp doğruyu bulmak varken, Arif Çelenk’in birilerinin düşünce ve fikirlerini sorgulamaya kalkması, Bursa’nın değerlerine kayıtsız kalması nasıl izah edilebilir? Çelenk, eğer sen bizi Şehreküstü Meydanı’na yapılmak istenen ucubeye karşı çıkmamızı inançsızlıkla ifade ediyorsan, bilesin ki birileri senden daha Müslüman ve bu davada bedel ödemişlerdir. Diyorsunuz ki, Doğanbey Toki’ye neden karşı çıkmadınız? Düşünce Kulübü ve STK olarak Toki’ye karşı çıktığımızda sizler Kent Konseyi yöneticisiydiniz. Biz ise Doğan Bey Toki Bursa’nın bağrına saplanan hançerdir’ diye avazımız çıktığı kadar bağırıyorduk’ diye ifadelere yer verdi.

ÇELENK’İN YÜREĞİ YETİYORSA AÇIKLASIN

Ercan Yakut ayrıca, Arif Çelenk seslenerek, ‘Biz Türkiye Düşünce Kulübü olarak, hiçbir kamu kuruluşundan destek almadık. Siz Diyanet’in etrafından top çeviren, Bursa’nın betonlaşmasına sessiz kalanlar olarak, bizim gibi kamu kuruluşlarından destek almadığınızı açıklamaya yüreğiniz yetiyor mu diyerek’ Çelenk’le ilgili önemli bir iddia ortaya attı.

Editör: Haber Merkezi