1930 yılında bölgeye kurulan 15 yıl önce ise Badırga mevkiine taşınarak kentin ortasında kara bir leke gibi kalan Tabakhaneler bölgesi halkı canından bezdiriyor. Madde bağımlıları, fuhuş yapanların ve hırsızların mekanı haline gelen binaların bir türlü yıkılıp bölgenin temizlenmemesi ve çöplük görünümüne bürünen alanın bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un inceleme yapacak olmasından dolayı, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından göstermelik yıkım yapılarak çalışıyoruz imajı vermesi tepkilere enden oldu.

DEFALARCA DİLEKÇE YAZDILAR, SONUÇ ALAMADILAR

Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir, Çirişhane Sırameşeler Mahallelerinde yaşayan yüzbinlerce vatandaş, pis koku, çevre kirliliği, kedi büyüklüğünde fare istilası yüzünden Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediyelerine defalarca yazılı ve sözlü müracaatlarına rağmen hiç bir yetkili sorunlara kulak asmamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un buraya gelecek olmasından dolayı bazı binaların bir günde yıkıldığına şahit olduklarını dile getiren mahalle sakinleri, “Yıllarca kötü koku, çöp ve çevre kirliliği yüzünden Büyükşehir ve Osmangazi belediyelerine dilekçe verdik, muhtarları uyardık. Ama sonuç alamadık, mağdur olduk. Dün sabah buradaki binalar yıkıldı, temizlik yapıldı. Bizler de sevindik, yıllar sonra şikayetlerimize kulak astılar sandık. Ama gerçek hiçte öyle değilmiş, Bakan bölgeyi gezeceği için binalar yıkılmış, çevredeki kötü görüntüler ortadan kaldırılmış. Yani vatandaşını ciddiye almayan ama bakan geleceği için 24 saat içinde bölgeyi temizleyen AK Partili belediye söz konusu” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi