Bir dönem Yeni Şafak Gazetesi’nde çalışan, entelektüel kimliği ile tanınan Müfit Yüksel, sosyal medya hesabından paylaştığı İstanbul fotoğraflarının altına yazdığı notla, iktidara ve isim vermeden Erdoğan’a tepki gösterdi. Önceden İstanbul’un silüetini minarelerin ve kubbelerin süslediğine dikkat çeken Yüksel, hamaset yaparak, şehrin betonlaştırıldığını ima etti. Adına şiirler yazılan tarih kentinin özellikle Avrupa yakasında yükselen dikey mimarilerin fotoğraflarını paylaşarak, ‘İstanbul’un silüetine bakın. Eskiden İstanbul’un silüetini minareler, kubbeler süslerdi. Şimdi ise gökdelenler. “Ecdat, Ecdat” diye hamaset yaparak İstanbul’u ne hale getirdik’ şeklinde ifadelere yer vermiş.

‘HALA TIRANŞLANMADILAR’

Hatırlanacağı gibi, Erdoğan Başbakanlığı döneminde Zeytinburnu’nda yükselen ve Sultanahmet Cami’nin sülitini bozan çok katlı gökdelenlere tepki göstermiş, her türlü yetki elinde olmasına rağmen tıraşlanmasını istemişti. Aradan geçen 7 yıla rağmen, Sultanahmet’in minarelerini çirkinleştiren, kubbelerini görünmez hale sokan binalarla ilgili bir adım atılmış değil.

İşte Müfit Yüksel’in o paylaşımı:

Müfit Yüksel, Diyanet’te farklı görevlerde bulunan, Kur'an-ı Kerîm meâl ve tefsiri hazırlayan, muhafazakarların molla lakabı taktığı Sadrettin Yüksel’in oğlu, aynı zamanda ırkçıların 22 Şubat 1979’da Fatih camii avlusunda şehit ettiği İslami hareketin öncülerinden Metin Yüksel’in kardeşi, son zamanlarda iktidara sert eleştiriler getirerek, uyarılarda bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi