Corona virüs salgınıyla birlikte işini kaybeden, ekonomik çıkmazın içine giren milyonlarca vatandaş, kabarık gelen faturalar yüzünden ne yapacağını şaşırdı. EPDK’nın Nisan ayından 3 ay doğalgaz ve elektrik sayacı okunmayacağını duyurmasına rağmen, her ay düzenli olarak sayaçlar okunarak, yurttaşlara fatura bedeli gönderiliyor. Yaşananlara bir anlam veremeyen vatandaşlar, hükumetin faturalarda kolaylık sağlanması için bir adım atmadığını, yaz ayının girmesiyle düşük gelmesi gereken doğalgaz faturalarının yüksek fiyatlandırma yapılmasına tepki gösterdiler. Bavul Haber’e konuşan vatandaşlar, iktidarın coronadan dolayı destek olunması gerekirken, zor durumda olan insanların feryadını duymamasının hayretle karşıladıklarını belirttiler.

‘AKLIMIZLA ALAY EDİYORLAR’

Elektrik faturalarından çok ciddi zam geldiğini söyleyen Ömer Nacak, ‘ Ben bu ay 176 lira elektrik faturası ödedim, geçtiğimiz yıl bu aylarda klima kullandığım halde bu kadar yüklü fatura gelmiyordu. Ülke iyi yönetilmiyor, ekonomi kötü olduğu için sokağa çıkma yasağını bile kısıtlı yaptılar. İnsanlara bin TL para vermekle yaşanan sıkıntıyı çözmek mümkün değil. Bugün en düşük ev kirası bin lira. Benden 10 TL alıp Amerika’ya Kanada’ya yardım yapılması çok yanlış. Çünkü kendi evinizde, anneniz- Babanız açken, başkasının anne ve babasına hayır yapılması Türk halkının aklıyla alay etmektir’ dedi

‘GİZLİ ZAM YAPILIYOR’

Faturaların ortalamasının alınmadığını, vatandaşın eskisi gibi, coronya rağmen yüksek fatura bedelleri ödemeye dev ettiğini söyleyen Gülşen Yıldırım, ‘Gizli bir zam söz konusu. Yaz ayındayız; düşük gelmesi gereken doğalgaz faturaları çok yüksek geliyor. Bu durum bizi rahatsız ediyor, yaşadığımız bir sıkıntı var, vatandaşın ekonomisi sıfır, böyle bir zamanda insanlara yardımcı olunmamasını kınıyorum’ diye konuştu.

‘TÜKETMEDİĞİMİZİN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ’

Tüketmediği doğalgaz ve elektrik faturalarına isyan eden bir yurttaş, ‘İnsanlar eleştirmeyi, hakkını aramadığı sürece başımıza gelenleri normal karşılıyorum. Devlet benim arabamdaki yazıdan dolayı bana ceza kesiyor ama zenginlere, müteahhitlere destek oluyor. Yazıklar olsun, dağıtım adı altında tüketmediğimiz doğalgaz ve elektrik ve su faturası ödüyoruz’ dedi.

‘ASGARİ ÜCRETİN YARISI FATURALA GİDİYOR’

Aldığı emekli maaşıyla geçinemediğini dile getiren Halil İbrahim Öncü ise şunları söyledi: ‘Çok zor geçiniyoruz, faturalar yüksek geliyor. Oğlumun evi var, oturmuyor, sadece buzdolabı çalıştığı halde 61 TL fatura geldi. Asgari ücretin 2 bin 30 lira olduğu bir ülkede, elektrik, doğalgaz, su ve ev kirası ödeyen dar gelirlilerin durumu perişan’ dedi.

‘ORTALAMA BEDEL KBUL EDİLEMEZ’

Evde oturmadığı halde ortalama fatura bedeli ödemesine bir anlam veremediğini kaydeden Mete Dürçek, ‘Bizden üç ayın ortalaması alınacağını söylediler. Bu durum kötü bir şey, evde oturmuyoruz, ortalama beden ödetiyorlar. Biz sürekli bedel ödemek zorunda mıyız? Vatandaşa yapılanların adaletle

Editör: Haber Merkezi