Önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Tarım Bakanı Faruk Çelik, Bursa Artvin Vakfı’nın konuğu oldu. Gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eğitime sağladıkları katkı ve öğrencilere verdikleri bursla gençliğe sahip çıktıklarını söyleyen Artvin Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Osman Başaran, sosyal ve kültürel alanda yaptıkları programlardan bahsetti, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kentin düzenli hale gelmesi için çarpıklığı ortadan kaldırmak gerektiğine işaret eden eski bakan Faruk Çelik, Bursa’nın tarihine de, tarım alanlarına da sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Hanlar Bölgesi’nin etrafının açılması için başlatılan çalışmanın şehrin geneline yayılması gerektiğine vurgu yaptı. Kendisinin bakanlık beklentisi içinde olduğu iddialarına açıklık getirdi.

‘HERKES ESER BIRAKLAMLI’

Şehri yönetenlerin eserleriyle anıldığını ifade eden Faruk Çelik, şunları ekledi: ‘Geçmiş dönemde Botanik Parkı yapan Erdem Saker, Merinos’u dönüştüren Hikmet Şahin ve Mihraplı’yı şehre kazandıran Recep Altepe, eserleriyle anılıyor. Baktığımızda Yıldırım ilçesinde çarpık kentleşme göz önünde. Diğer yandan Osmangazi’de toplanmış kamu kurumlarının kentin farklı bölgelerine dağıtarak trafik başta olmak üzere, yaşanan yoğunluk azaltılabilir. Şu hususun altını çiziyorum, Bursa’nın tarihi kimliği ortaya çıkarılmalı. Hanlar Bölgesi’nin etrafını açmak için başlatılan yıkım çalışmasını şehrin geneline yayılmasını temenni ediyorum. Çünkü Bursa, plansız, projesiz büyüyor, sanayileşiyor, kocaman bir gecekonduya benziyor” dedi.

‘MAKAM MERAKIM YOK’

AK Parti hükumetinde oluşacak yeni kabinede isminin geçmesinin hatırlatılması üzerine Faruk Çelik, ‘Benim bakanlık beklentim yok. Ben bakan olayım diye heyecanlanmıyorum. Çünkü uzun yıllar bu görevi yaptım. Bakanlık koltuğuna oturduğunuzda yükünüz ağırlaşıyor, özel hayat diye bir şey kalmıyor. Ben AK Parti’liyim, şu anda da partime hizmet ediyorum. Eğer bana görev verilirse, en iyi şekilde yaparım. Tekrar söylüyorum, benim bakanlık beklentim olmadı, bu söylentiler tamam uydurma’ diye cevap verdi.

‘SEÇİM 2023’TE OLUR’

Seçim söylentileriyle ilgili de dikkat çeken ifadeler kullanan eski bakan Faruk Çelik, ‘Muhalefet seçim istiyor, seçime hazırız diyorlar. Seçimi isteyecek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Kendisi böyle bir dillendirme yapmadığı takdirde, erken seçim olacağını düşünmüyorum. Şöyle düşünün, hükümetin önünde dolu dolu 2,5 yıl varken, seçimle iktidara gelmişken, neden erken seçimin kapısını aralasın. Dolayısıyla ben seçimin belirlenen tarihte 2023’te yapılacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi