Toplumu ilgilendiren meselelere görmezden gelen, şehirlerde yaşanan sıkıntıları duymayan Diyanet ve maaşlı memurları, 28 Şubat’a benzer duyarsızlıkları ile dedikoduların muhatabı olmaya devam ediyorlar. İnegöl’de uzun yıllar yerel televizyonlarda çalışan, ulusal ve yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapan Mustafa Sevim, dün Cuma hutbesinde Kudüs’ün özgür olduğunu ifade eden imama tepki gösterdiğini ve yaşananları sosyal medya hesabından paylaştı.

‘YALAN SÖYLÜYORSUN’

İmama Kudüs’ün özgür olmadığı çıkışında bulunan Sevim, ‘Elinize tutuşturulan kağıttan okuduğunuz için olabilir veya yalan söylüyorsunuz’ diyerek camide tepkisini dile getirdi.

Mustafa Sevim ayrıca, neye uğradığını şaşıran Diyanetin maaşlı memurunun kendisine 'Hutbeye müdahale edemezsiniz' dediğini yazdı. Sevim, ‘Kudüs zulüm ve işgal altında’ cesaretli çıkışını devam ettirdiğini belirtti.

Sevim, imama tepki gösterirken cami cemaatinin suspus olmasına da tepki gösterdi.

Temsili fotoğraf

İşte, Türkiye’de uzun yıllardır özlenen, beklenen İnegöl’de Cuma hutbesi sırasında meydana gelen direnişin öyküsü:

‘Bugün İnegöl'de bir Camii'de Cuma hutbesinde İmam efendi Kudüs'ün özgür olduğundan ve dünyada barışı temsil eden şehir olduğundan bahsetti.

Merakla konuyu nasıl toparlayacağını beklerken hutbeyi hızla bitirip dua istedi.. Bendeniz kendimi tutamayarak müdahele ettim. Kudüs özgür değil! Yanılıyorsunuz veya ne söylediğinizin farkında değilsiniz (elinize tutuşturulan kağıttan okuduğunuz için olabilir) veya yalan söylüyorsunuz!’ dedim.

Ve Kudüs zulüm altında! İşgal ediliyor!

Sizde biliyorsunuz ki bu durumda dua etmek yani kalben buğuz etmek imanın son noktasıdır. Siz bunu değil en azından UYARMA-SÖYLEME-HAYKIRMA görevinizi yerine getirmemizi tavsiye etmelisiniz.

Pazar günü hem Istanbul'da hem Sakarya'da mitingler organize ediliyor, bunları ilan edeceksiniz sandım" dedim.

İmam efendi bana; 'Hutbeye müdahale edemezsiniz' dedi ve susmamı istedi.

Sustum.

Hutbenin ve namazın sona ermesinin ardından usulca Camiden ayrıldım. Camide başka hiç kimseden ses çıkmamasına mı yanayım, hutbe konusundaki yalanlara mı, onu hazırlayanlara mı, onu okuyana mı, kendime mi, Kudüs'e mi..

Editör: Haber Merkezi