22 Ağustos’ta Bursa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentin ortasında yıllardır şehir çöplüğünü andıran, uyuşturucu içenlerin ve fuhuş yapanların mekanı haline gelen Sıcak su Kentsel Dönüşüm Alanı'nı incelemişti. Bakanın bölgeyi incelemek istemesi üzerine, ziyaretinden bir gün önce bölgede metruk halde bulunan iki bina göstermelik olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmış, kötü görüntü ortadan kaldırılmıştı. Mahalle sakinleri yıllardır sorunlarını anlatmaya muhatap bir yetkili bulamadıkları için Bakan Murat Kurum'un bölgeyi incelemeye geldiğini duyunca önünü kesmişlerdi. Vali Nihat Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ında bulunduğu incelemede bölge halkı, "Bakan bey siz geleceksiniz diye bölge bir günde temizlendi, şimdi göstermelik yıkım yapıyorlar. Siz gidince yine biz molozlar ve pislik içinde yaşamaya devam edeceğiz diyerek" sorunlarını dile getirmişlerdi.

KURUM’UN BÖLGEYE GELMESİ ENGELLENDİ

Vatandaşlar Bakan Kurum'u getirildiği Kültürpark istasyonunun alt bölgesindeki yaşam alanlarını görmesini istemeleri üzerine halkla aşağıya doğru yürürken Murat Kurum'un önü Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından kesilmiş, bölgenin kentsel dönüşüm haritası Başkan Alinur Aktaş tarafından gösterilerek bakanın bölgeye gitmesi engellenmişti.

BÖLGE YAŞANMAZ HALE GELDİ

Bakanın bölgeye gelip gitmesini üzerinden 21 gün geçmesine rağmen göstermelik yapılan yıkımın molozları bölgede bırakılırken her geçen gün çevreden atılan inşaat atıkları ve çöpler bölgeyi yaşanamaz hale getirdi. Vatandaşlar geçtiğimiz cumartesi akşamı bölgeye gelen 16 P 9789 plakalı kamyonet ile inşaat atıklarını dökenlerle tartışma yaşadılar.

‘HAFTA SONU EKİP YOK, GELEMEYİZ’

Durumu 153 Zabıta ihbar hattına bildiren vatandaşlar bölgeye zabıta ekibi istediler. Ancak Osmangazi ve Büyükşehir zabıtasıyla görüşen bölge sakinleri hafta sonu olması nedeniyle ekibin bulunmadığını öğrenince şok yaşadı. Zabıta görevlisinin çektiğiniz fotoğrafları Whatsaap üzerinden bize atın bakalım doğrumu ona göre işlem yapalım dedi. Fotoğrafları zabıta görevlisine atan S.S. kendisine eğer bu kişilerden şikayetçi iseniz şikayet formu oluşturmanız gerekir cevabıyla karşılaştı.

‘ŞİKAYAT FORMU OLUŞTURUN’

Tepkisini www.bavulhaber.com'a dile getiren S.S. “Ekip yok fotoğraf at diyorlar resim atıyoruz, şikayet formu oluşturun diyorlar. Belki çöpleri atanların zabıta tanıdığı varsa ben deşifre olup niye düşman kazanayım? Her şey ortada, mahallede cinayet olsa polisi arasak cesedi çekin bir görelim öyle gelelim gibi saçma bir uygulamayla karşılaştım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi