Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katıldığı törende, Kızılay, Merkez bankası ve İŞKUR binalarının yıkımına başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hanlar Bölgesi aksının en kritik noktası olan ve tarihi Pirinç Hanı’nın siluetini bozan AVM’yi, proje dışında tutması tepkilere neden oldu. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan alanın ahbap çavuş ilişkisine kurban edilerek, Zafer Plaza’nın sahibi olan Aziz Torun’a Alinur Aktaş’ın kıyağı olarak değerlendirildi.

Bilal Kayaaltı'nın özel haberi

YKM yıkılmadan tarihi aksın ortaya çıkmayacağını söyleyen Bursalılar, Aktaş’ın aidiyet duygusuyla hareket etmediğini dile getiriyorlar. Göstermelik adımlar atarak, algı operasyonu yaptığını belirtiyorlar.

 Aziz Torun

ZAFER PLAZA YIKILMADAN TARİH ORTAYA ÇIKMAZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Zafer Plaza alışveriş merkezinin devamı YKM’yi projeye dahil etmeden Hanlar Bölgesi’nin aksının ortaya çıkmayacağını kaydeden yetkililer, Pirinç Hanı, Bursa’nın en büyük değeri olduğunu ama bu değeri Aktaş’ın görmezden gelerek Aziz Torun’a ikram ettiğini kaydettiler. Büyükşehir Beleidyesi'nin  'Bursa için canla başla' sloganlarının biilboardlardan öteye geçmediğini söylediler.

Editör: Haber Merkezi