Kar yağışıyla birlikte 17 ilçede karla mücadele çalışması başlatan, 302 mahallenin, 128 semtte kapalı olan yolunu açan Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Valilik binasının önünde bulunan Atatürk Heykeli’nin çevresindeki ağaçların dallarındaki karları temizlemeyi unuttu.

Asırlık 2 ağacın dalı karın ağırlığına dayanamayarak yürüyüş yoluna düştü. Gördükleri manzara karşısında Büyükşehir Belediyesine tepki gösteren Bursalılar, ‘Karla mücadele böyle mi oluyor. Bursa’mızın en önemli mekanı, Atatürk Heykeli’nin çevresindeki ağaçların dallarında biriken karlar temizlenmiş olsaydı, bu utançla karşılaşmayacaktık’ diye konuştular.

‘AKTAŞ’I ALLAH VE PEYGABERE ŞİKAYET EDİYORUM’

Eski Defterdarlık binası ile Valilik önündeki Sedir ve Göknar ağaçlarının dallarının karın ağırlığına dayamayarak yere düştüğünü gören Aysel Şahin isimli duyarlı vatandaş, erişebildiği dalları sallayarak üzerindeki karları temizledi. Şahin, gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a tepki göstererek, “Alinur Aktaş’ın kentimizin farklı yerlerinde fotoğraflarını görüyorum. Canla başla Bursa’ya hizmet ettiklerini ifade eden sloganlara rastlıyorum. Sloganla Bursa’ya hizmet olmuyor. Hizmet, liyakatle olur, didinerek, düşünerek olur. Kendisi için bilemem ama Heykel önü bizim için çok şey ifade ediyor. Karla mücadele böyle mi oluyor. Kar yağınca ağaçların dallarında karın birikeceğini çocuklar biliyor ama Aktaş ve ekibi demek ki akıl edememiş. Yazık değil mi bu ağaçlara, kolay yetişmiyor bunlar.  Heykel Bursa'mızın çok önemli değeri diyen" Şahin , "Alinur Aktaş’ı önce Allah’a, sonra da kıyametin kopacağını bilseniz fidan dikin diyen Hz. Peygamber’e şikayet ediyorum. Yazıklar olsun’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi