Sektör temsilcileri Ramazan ayı öncesi satışların arttığını söylerken, Bursa’da kıymanın kilosu 41 TL’den, dana kuşbaşının kilosu 47 TL’den satılıyor. Semte ve kasaba göre fiyatlar 60 ile 70 liraya kadar yükseliyor. GÜL ET işletmecisi Serkan Gözüyılmaz, işlerinden coranavirüs olayın ardından ciddi bir artış yaşandığını belirtti, Ramazan öncesi vatandaş evinde erzak kalmayacak endişesiyle kırmızı ete yöneldiğini söyledi. Ucuz etle ilgili dikkat çekti, uyarılarda bulundu.

Serkan Gözüyılmaz

FİYATLARDA ARTIŞ VAR

Bursa’nın farklı noktalarında, et tanzim mağazalarıyla halka kaliteli ve bütçeye uygun fiyatlarda et satışı yapan GÜL ET’in Şehreküstü şubesi, Ramazan öncesi halkın akınına uğruyor, yılın 365 günü Bursalıların tercih ettiği bir mekan olan kırmızı etin değişmez adresi, coronavirüs önlemlerinin ardından satışlarını ikiye katladı. Firmanın sahiplerinden Serkan Gözüyılmaz, ‘Yaklaşan Ramazan öncesi ve virüs nedeniyle satışlarda dikkat çeken bir artış söz konusu. Şehirlerarası seyahatte yaşanan sıkıntılara rağmen müşterilerimizi mağdur etmiyoruz. Her türlü talebe karşılık veriyoruz. Vatandaşlarda sokağa çıkma yasağının uzayacağı endişesi olması işlerimizi arttırdı. Karantinadan dolayı köylere giriş çıkışlarda sıkıntılar yaşanmasından dolayı fiyatlarda ister istemez artış yaşanıyor ama biz bunu tezgâhlarımızdaki etiketlerimize anormal bir şekilde yansıtmıyoruz. Kıymayı 41 liraya, kuşbaşı eti 47’ye, sucuğun kilosunun 43 liradan satışa sunuyoruz’ dedi.

‘UCUZ ETE İTİBAR ETMEYİN’

Karantinanın uzamasının et sıkıntısını beraberinde getirebileceğini öne süren Serkan Gözüyılmaz, ‘Karantina uzarsa bırakın fiyatların çıkmasını et sıkıntısı yaşarız. Umarım bir an önce şu görünmeyen beladan kurtuluruz, kırmızı et sıkıntısı yaşanmaz, hem üretici hem de tüketici mağdur olmaz’ dedi. Gözüyılmaz, vatandaşlara etlerini bozulmadan saklamaları için şu tavsiyelerde bulunurken, şu ifadeleri kullandı: ‘Müşterilerimiz özellikle tavuk eti ve köftelik kıymayı buzdolabının alt katına asla koymasın, dondurucuda saklasın. Diğer yandan, bugün karkas etin kilosu 37 lira satılırken 30 TL’ye kıyma olmaz. Bursalılara tavsiyemiz asla ucuz ete yönelmesinler, bildikleri yerlerden, güvendikleri kasaplardan alışveriş yapsınlar’ diye konuştu.

GÜL ET, Özlüce'deki resteourant, Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki şubesinde müşterilerine kırmızı ve beyaz ette kaliteden ödün vermeden hizmet etmeye devam ediyor.  

Editör: Haber Merkezi