Ticaret Borsa Başkanı Özer Matlı’nın karşı çıkmasına rağmen Daye Hatun cami önüne temeli atılan borsa idari binası, ecdadın eserini görünmez hale getirmesi tepkilere neden olurken, tarihi eserin hemen karşısında restorasyon çalışması bitirilen Kefensüzen mescidi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından ibadete açıldı.

‘AKTAŞ VE DÜNDAR’I İKNA EDEMEDİM’

Özer Matlı, 6 asırlık Daye Hatun camisinin kalbine hançer gibi saplanan idari binanın yapılmamasıyla ilgili Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ikna edemediğini ifade etmişti. Matlı'nın bu itirafta bulunmasına rağmen, Bursa'da ecdadın eserlerini ortaya çıkardıklarını söyleyen Aktaş'ın henüz bir açıklama yapmaması tepkilere neden oluyor.  Öte yandan Kefensüzen mescidinin restorasyonu için 1.322.000 TL harcandığı belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, ecdadın eserini ibadete açtıktan sonra cemaate helva ikram etti.

‘MÜBAREK GÜNDE AÇTIK’

Vatandaşların da ilgi gösterdiği Mevlid Kandili programı öncesinde camide yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir ecdat yadigarını daha ayağa kaldırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hz Peygamber’in dünyaya gelişinin sene-i devriyesi olan Rebiülevvel ayının 12. gecesini huzur içerisinde geçirdiklerini belirten Başkan Aktaş, 15’inci yüzyılın ikinci yarısında Hoca Mehmet tarafından yaptırılan ‘Kefensüzen’ caminin açılışını da mübarek günde yaptıklarını hatırlattı.

Editör: Haber Merkezi