Tüm ülkede olduğu gibi ‘Su Şehri Bursa’da da son aylarda kuraklık riski yaşanıyor. Tarım üssü olan kentte, içme suyunun tedarik edildiği barajlardaki seviye düşüklüğü, kapımıza dayanan kuraklığın adeta habercisi.

YAĞMUR DUASI YAPILIYOR AMA

Bavulhaber olarak Bursa’da yaşanılan su israfına dikkat çekmek istedik. Televizyonların bangır bangır bağırdığı Diyanet’in camilerde yağmur duası yaptırdığı bir ortamda bazı kendini bilmezler bildiklerini okuyor. Şehrin muhtelif yerlerinde yapılan tüm uyarılara rağmen bazıları sokak çeşmelerinden akan suyla araba yıkama derdine düşerken bazıları da içme suyu ile bahçe sulamaya kalkışıyor. Aralık ayının sonu gelmesine rağmen henüz bir damla yağışın görülmediği Uludağ’ın eteklerinden ise onlarca firma kaynak su kuyularının kuruma riskiyle karşı karşıya kaldı. Bazı devasa su firmaları bile su stoklarının boşalmasından muzdarip.

CAYDIRICI CEZALAR GEREKİ

Kuraklık tehlikesinin kapımıza dayandığı bugünlerde su israfına karşı kampanya düzenlemek şart oldu. Belki günün belirli saatlerinde 2 saatliğine su kesintisi bile yapılabileceği gündeme gelmişken ne Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ne de diğer devlet büyüklerinin su israfıyla ilgili gıkları çıkmıyor. En azından sokakta araba yıkayan vatandaşlara Kabahatlar kanunu kapsamında caydırıcı cezalar yazılması gerektiğini belirten Bursalı vatandaşlar, “Maalesef kamuoyu susuzluk tehlikesini konuşurken bazıları sağır olmuş durumda. Susuzluğun ne demek olduğunu galiba idrak edemiyorlar. Yöneticilerimizin de ön ayak olması gerekir. Bursa’da su israfına yönelik bir kampanya başlatılabilir” şeklinde ifadeler kullandılar.

Editör: Haber Merkezi