Pandemi döneminde özellikle 65 yaş üstü vatandaşların ayağına hizmet götürerek gönüllerde taht kuran Gözde Teknik’in sahibi iş insanı Gökhan Pelener, gönül köprüleri inşa etmek için kurban bayramının büyük fırsat olduğunu söyledi.

Pelener, kurbanın komşularla, akrabalarla, yakın dostlarla paylaşılması gerektiğini ifade etti. Yaratıcının Enfal suresi 90’da altını çizdiği, ‘Şüphe yok ki, Allah adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara, komşulara, akrabalarınıza karşı cömert olmayı emrediyor’ ayetini herkesin hatırlatması gerektiğini ifade etti. Kurban bayramının sevincini yaşamak için sabırsızlandığını kaydetti.

KURBAN İYİLİK KÖPRÜSÜDÜR

İnsanın mutlu olmasın altında yatan en büyük etkenin kazandığından paylaşmak olduğunu anım satan Fakir ve Nilco markalarının yetkili servisi Gözde Teknik’in sahibi Gökhan Pelener, şunları söyledi: “Kurban Bayramı aldığımız kurbanları maddi durumu iyi olmayıp, kurban kesemeyenlerle paylaşmanın durağıdır. Kurban, dinî yönünün yanı sıra ciddi sosyal içeriği olan paylaşma hareketidir. Dostların bir araya geldiği, dargınların barıştığı bayram, aynı zamanda fakirlerin hatırlandığı, sosyal tabakalar arasında köprülerin kurulduğu bir iyilik mevsimidir. Kurban aynı zamanda paylaşmanın verdiği bir sevinçtir. Kurban öncelikle ikamet ettiğimiz mahallede, oturduğumuz apartmanda komşularımızı, dostlarımızı, aynı zamanda akrabalarımızı hatırlamamızın adıdır. Yaratıcımız bize önce yakın çevremizdekilerin feryadını duymamızı emrediyor. Bizler, her kurban olduğu gibi bu bayramda da, kurban etlerimizi, dostlarımızla paylaşacağız. İyilik köprüsü inşa ederek, dostlukları pekiştirip, kırgınlıkları unutacağız. Sevincin en güzeli ikram etmektir. Geleneklerimizi yaşatmak hepimizin üzerinde düşen sosyal bir görevdir” şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: Haber Merkezi