Vatan ve Anadolu Mahallesi sakinleri, millet bahçesi olacağı söylenen ancak hurdacılara kiraya verilen alanın talan edildiğini söylediler. Hurdacıların Pazar günleri 100 dönümlük arazinin içinde bulunan ağaçların ısınmak için kesilip yakıldığını belirtiler. Büyükşehir Belediyesi ve farklı kurumlara şikayet dilekçesi vermelerine rağmen cevap alamadıklarını ifade ettiler. Mahalleli, cumartesi akşamı pazarda tezgah açmak için farklı şehirlerden buraya gelenlerin uyuşturucu kullandığını ve alkol içtiğini, gürültü yaparak insanları rahatsız ettiklerini söylediler. Mahalle muhtarının Büyükşehir Belediyesi’nde ciddiye alınmadığını iddia ettiler. Evlerinin önüne park eden araçlardan dolayı mağdur olduklarını da kaydeden semt sakinleri, hurda pazarının farklı bir yere taşınmasını istediler.

Haber Bilal KAYAALTI

Mahalleli yaşadıkları mağduruiyetten dolayı evlerinin önüne taş koyarak önlem alıyor.

‘ PAZAR GÜNÜ KİMSE ÖLMESİN, HASTALANMASIN’

Yerel yöneticilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ufkunu yakalayamadığını ifade eden Mümin Korkmaz, ‘Ben Büyükşehir’e gittim. Alinur Aktaş’la görüşmek istedim ama görüştürmediler. Hurdacılar yüzünden mağduruz, geçenlerde evimin önüne park eden araçlar yüzünden torunumu hastaneye götüremedim. Ambulans çağırdık, yola park eden otomobillerden dolayı gelemedi. Her yer çöp içinde. Hurdacılar, Bursa’nın batısında bulunan araba pazarına taşınabilir. Biz burasının park olmasını, millet bahçesine dönüşmesini istiyoruz. Parkımızda bulunan ve yıllar önce konserlerin yapıldığı açık hava tiyatrosu bakımsızlıktan dökülüyor’ diye konuşan Korkmaz, ‘Pazar günleri sokaklar işgal altında, misafir gelemiyor, Pazar günü kimse ölmesin, kimse hastalanmasın’ dedi.

‘TORUNLARIMIZA OYNAYACAK ALAN YOK’

Yeşil bir alan istediğini söyleyen Abdurrahman Karabağ, ‘Biz zor durumdayız. Torunlarımızın oynayacağı alan yok. Cumartesi günü hurdacılar geliyor, içki içiyorlar. Herkesi rahatsız ediyorlar. Mahallemizdeki okulda öğrenci sayısı azaldı. Aynı zamanda, uyuşturucu kullananların mekanı oldu. Çocuklara böyle mi örnek olunacak. Huzurumuz bozuldu, sahipsiz kaldık. Biz huzur istiyoruz’ şeklinde konuştu.

‘AĞAÇLARI KESİP, YAKIYORLAR’

60 yıldır Vatan Mahallesi’nde ikamet eden Sami Vardar, ‘Hurdacılar ısınmak için güzelim ağaçları kesiyor, yakıyor. Mahallemiz sahipsiz, eşkıya yatağı oldu. Burasının park olmasını istiyoruz, Bursalıların nefes alacağı bir alana dönüştürülmesini istiyoruz’ diye ifadeler kullandı.

‘MİLLET BAHÇESİ SÖZÜ VERİLDİ’

Bursa’yı yönetenlerin kapısını çaldıkları halde muhatap bulamadıklarını söyleyen Serkan Vardar, ‘Biz hurdacı pazarının kaldırılmasıyla ilgili şikayet dilekçeleri yazdık ama bizlerle ilgilenen olmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bize sözü verdı. Burası millet bahçesi olacağını söyledi. Ama burası hurdacı pazarı oldu. Aktaş’ın teşekkürü böyle mi oluyor. Bize verilen sözlerin hiç biri yerine getirilmedi. Yıldırım Belediyesi’ne gittik, AK Parti il Başkanlığına gittik, ilçe başkanlığına da gittik ama buradaki sorun ortadan kalkmadı. Biz hurdacıların başka bir yere taşınmasını istiyoruz, onlarında mağdur olmamasından yanayız’ dedi.

Editör: Haber Merkezi