‘Her şey devletten beklenmemeli’ anlayışı Osmangazi İlçesi Namık Kemal Mahallesi’nde uygulamaya döküldü. Adeta harabe halindeki Şehit Üsteğmen Mesut Beyazıtlı İlkokulu; Mahalle Muhtarı, Okul İdaresi, öğretmen ve hayırseverlerin desteği ile tepeden tırnağa yenilendi. Örnek birliktelikle ortaya çıkan okul yeni yüzüyle hem Şehit Üsteğmen Mesut Beyazıtlı’nın adına hem de kadim şehir Bursa’ya yakışır hale geldi.

GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Yıllardır tadilat görmeyen okulun hikayesi, geçtiğimiz sene Esra Genç’in müdürlük koltuğuna oturmasıyla başladı. Eğitim yuvasını baştan sona yenilemeye kafayı takan müdür Genç, hemen Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Necmettin Geniş’in kapısını çaldı. Okul Müdürü ile Muhtar bir olursa Okul Aile Birliği Başkanı geri kalır mı? Birlik Başkanı Bilgen Yıldırım’ın desteğini de alan Muhtar ve Müdüre Hanım bir destek de okul öğretmen ve eşlerinden geldi. Okul; bahçedeki oturma banklardan peyzaj çalışmalarına, duvarlarından, ışıklı Atatürk siluetine, güvenlik kamerasından, fayanslarından sınıflara, öğretmenler odasından ana sınıfına, merdivenlerinden korkuluklarına kadar tepeden aşağıya yenilendi. Muhtar Necmettin Geniş’in insani adımları sayesinde okul, Bursa’da parmakla gösterilen eğitim yuvasına dönüştü.

EĞİTİMCİLER DE ELLERİNİ CEPLERİNE ATTILAR

Okulun tadilatında belki Türkiye’de bir ilk daha yaşandı. Muhtar Geniş, okul müdürü ve öğretmenlerin de ellerini ceplerine atarak çalışmalara maddi destek verdiklerini dile getirdi. Muhtar Geniş’in verdiği bilgiye göre; okulun fayans ve seramikleri bir öğretmen ve eşi tarafından karşılanırken, kapılar da okul müdürü ve öğretmenlerin verdiği parayla yenilendiğini söyledi. Hayırsever esnafların ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alan tadilatın miramı Muhtar Geniş, Müdür Genç ve Birlik Başkanı Yıldırım, eskimiş çaydanlık ve çizmeleri bile peyzaj çalışmalarında kullanmışlar. 13 derslikli 314 öğrencili okulun bahçe duvarlarına da çocukların çok sevdikleri çizgi film kahramanlarının figürleri çizilmiş. Tadilat geçtiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bitmiş. Namık Kemal Mahalle Muhtarı, Okul Müdürü Esra Genç’i ziyaret etti. Geniş ve Genç, tepeden tırnağa yenilenen okulu birlikte gezerek adeta parmakla gösterilen tertemiz bir okulun nasıl tadilat edildiğini de anlatmayı ihmal etmediler.

ŞEHİDİMİZİN ADINA YAKIŞIR HALE GELDİ

Yaşadığı duyguları Muhtar Geniş ve beraberindeki ekibe anlatan Okul Müdürü Esra Genç, “Bütün gayemiz; çocukların gözlerindeki mutluluk ışıltısını görmek içindi. Okulumuz; Suriyeli göçmenlerin yoğun bulunduğu bir bölgede yer alıyor. Tüm eş ve dostlarımızın da destek verdiği çalışmalarda Suriyeli velilerimizin de ilgisini gördük. En azından okul aidatlarını zamanında veriyorlar. Okulumuzun temizliğini de okul imkanlarıyla karşılıyoruz. ‘Nasılsa devlet karşılıyor’ dememek lazım. Muhtarlık ve okul idaresinin iletişim halinde hareket etmesiyle ortaya adeta bir şaheser çıktı. Sınıf mevcudumuz 24 kişi. Okulumuz yeni yüzüyle vatan savunması için canını hiçe sayan şehidimiz Mesut Beyazıtlı’nın adına yakışır hale geldi. 2 Aralık 1991’de şehit düşen pilotumuz üst teğmenimiz Beyazıtlı’nın adı artık daha güzel bir okulda yazıyor. Bu örnek birlikteliğin şehrimize emsal olmasını diliyorum. Sloganımız ise ‘Renkli okullar, mutlu çocuklar’ oldu” diye konuştu.

MUHTAR ÖRNEK OLDU

Mahalle Muhtarı Necmettin Geniş ise, “Mahalle sakinleri olarak göçmen olmanın nasıl bir duygu olduğunu iyi biliyoruz. Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. Onlar da bizleri mahçup etmediler. Okulumuzun yenilenmesin de bile bize destek oldular. Devlet bütçesinden bir lira almadan okulu tepeden tırnağa yeniledik. Okul bahçesine de eskimiş lastiklerden çok hoş bir görüntü ortaya koyduk. Bahçede hamak bile var. Çocukların dinlenebileceği bir bahçe yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz de muhtarlık olarak elimize taşın altına koyduk” dedi.

Editör: Haber Merkezi