Yıldırım İlçesi Ertuğrulgazi Merkez Cami’nin bahçesi ile yolu üzerine yıllar önce geçici olarak izin verilen, mahalle muhtarı Alev Ülkü tarafından işletilen Besaş barakasının başka yere taşınmasını bekleyen vatandaşlar, aynı yere daha büyük Besaş bayi noktası yapılınca şok yaşadılar.

Daha önce apartmanların arasında mevcut muhtarın eşi tarafından hizmet veren, daire sahiplerinin şikayeti üzerine Kur’an Kursu yolu üzerinde 4 metre kare alanda ekmek satan kulübe 2 ay önce, yol daha da daraltılıp, 5 misli büyütülerek Besaş’ın ürünlerini satmaya başladı. Yapılan haklı şikayet üzerine Yıldırım Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Fatih Polat’ın emriyle inşaat durdurulduktan sonra mühürlenen ve aynı yere yapıldığı takdirde ruhsatının iptal edileceği duyurulmasına rağmen, Besaş noktası daha da yer işgal edip hizmete açılması tepkileri beraberinde getirdi. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı göreve çağıran mahalleli, kanun tanımaz muhtarın yol ortasına kondurduğu kulübeyi kaldırmasını istediler.

İBADETHANE ÖNÜNDE KAÇAK İNŞAAT

Kanunların hiçe sayıldığını söyleyen ve Bavul Haber’e konuşan Cami Dernek Başkanı Keramet Ünal, “İbadethaneye ait olan alanda ve Kur’an kursunda tadilat yapmak istiyoruz. Besaş noktasının da yerimizi terk edip, semtimizde farklı bir yere taşınmasını beklerken, ibadethanenin önüne kaçak inşaata göz yumuldu” dedi.

‘MÜHÜRLENDİLER AMA MUHTAR KANUN TANIMIYOR’

Mahalle Muhtarı Alev Ülkü’nün mahalle için dertlenmesi gerekirken kendi şahsi menfaatlerini gözettiğini söyleyen Keramet Ünal, şunları söyledi: “ 1989 yılında dönemin Yıldırım Belediye Başkanı Zeki Eke ve Büyükşehir Belediye Başkanı Teoman Özalp’ın imzaları ve mecliste alınan kararla camimiz bahçesi genişletildi. Bundan 16 yıl önce apartmanlar arasındaki Besaş noktası, daire sahipleri istemediği için camimizin bahçe yolunda satış yapmasına izin verildi, vatandaş yıllarca buradan ekmek aldı. Ardından biz ibadethane çevresinde tadilat çalışmaları için adım atarken mevcut muhtarın eşi vefat etti. Acılı aileyi üzmemek için çalışmaya ara verdik ama derneğe bahçe olarak tahsis edilen yere muhtar Alev Ülkü 5 misli büyüklüğünde, Besaş ürünlerinin satıldığı işyerini hizmete soktu. Yaşanan bu gelişmenin ardından durumu Yıldırım Belediye eski Başkanı Fatih Polat’a anlattık. Polat, caminin kullanım alanına yapılan Besaş noktasının usulsüz olduğunu belirtti ve inşaat mühürlendi. Muhataplar uyarılarak, aynı yerde satış yapılması durumunda bayilik ruhsatının iptaline gidileceği de muhtara söylendi. Ancak, belediye başkan yardımcısı Polat görevden alındıktan sonra mühürlenen Besaş noktası kanunlar hiçe sayılarak tekrar hizmete başladı. Şunu açıkça söylüyorum muhtar Ülkü kanunları takmıyor” şeklinde ifadeler kullandı.

‘MAHALLEYE HİZMET YOK, KENDİNİ DÜŞÜNEN MUHTAR VAR’

Mahallede ekmek satışı için uygun yerlerin olduğunu belirten Keramet Ünal, şöyle devam etti: “İbadethane çevresinde tadilat ve Kur’an kursu binasında yaşanan rutubet ve sağlıksız durumdan dolayı tadilat yapacağız. Daha önce Yıldırım Belediyesi tarafından işaretlenen alanda çalışma başlatacağız. Kimsenin rızkında gözümüz yok, sadece Besaş noktasının semtimizde farklı bir yere taşınmasını ve yerimizin işgalinin sona ermesini istiyoruz. Muhtar Alev Ülkü, mahalleye hizmet etmeyi düşünmesi gerekirken kendi işini büyütme derdine düşmesi hakikaten çok üzücü. Ben, hukuki yollara müracaat edeceğim ancak komşuluk hukukunu da gözeterek sabrediyorum. Başkan Oktay Yılmaz, bu saçmalığa son versin’ diye konuştu.

'OKTAY YILMAZ İNCELEME YAPSIN'

Mahalle sakinleri Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın cami yolunu işgal edilmesine sessiz kalmaması gerektiğini söylediler, sosyal alanların genişletmek için derneğin başlattığı çalışmayı yerinde incelemesi gerektiğine dikkat çektiler.

Editör: Haber Merkezi