Birçok gazete yönetimi ve gazetecinin naylon faturacı Özbağ’la ilgili bilgilere sahip olmalarına rağmen, Osmangazi Belediyesi’ne ait olan Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’ni kullanmasına müsaade edilmesi kamuoyunun vicdanını yaralamaya devam ediyor.

Sahte şeyh, naylon fatura düzenleyerek tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen Mustafa Özbağ’ı gündeme getiren Bursalı gazeteci Atilla Sağım, naylon faturacıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Sağım, Konya’daki STK’ların Özbağ hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığına dikkat çekti.

Öte yandan, İstanbul ve Ankara’daki bazı STK’ların da naylon faturacı Özbağ’la ilgili suç duyurusunda bulunacakları belirtilirken, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Özbağ’la ilgili çıkan haberleri yakından takip ettiği ve soruşturma açmak için çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Atilla Sağım

İşte Tele 16 İnternet sitesi genel yayın yönetmeni gazeteci Atilla Sağım’ın ‘Bursa’da bir şeyh skandalı daha Mustafa Özbağ’ başlıklı o yazısı:

***

Bursa’da sözde Mevlevi şeyhi Mustafa Özbağ’ın sosyal medyada paylaşılan görüntülerde “ Geçinemiyoruz diyenin maaşını düşürmek sünnettir” sözleriyle Türkiye gündeminde yerini aldı tabi evliyalar şehri Bursa’da da.

Bursa son dönemlerde şeyhlerin skandallarıyla Türkiye gündeminde yerini alırken yöneticilerimizin derin bir sessizliğe gömüldüğünü görüyoruz, badeci şeyhle rezilliğin zirvesine çıkılırken yetkili ve etkili olanlar Bursa’mızın maneviyatı zedeleniyor bu tür insanlara itibar etmeyin diyemediler bu günde olduğu gibi.

Mustafa Özbağ sözde Mevlevi şeyhi ve Bursa’da yaşıyor, faaliyetlerini ise Osmangazi Belediyesinin ukdesinde bulunan Karabaş-i tekkesinde sürdürüyor iyi mi?

Sosyal medyada Konyalı gazeteci arkadaşım Kemal Soylunun paylaşımında sahte şeyh Mustafa Özbağ’ın Konya’daki STK tarafından hakkında suç duyurusunda bulunacağı ve geçmişte naylon fatura suçlamasıyla ceza aldığını paylaştı.

Gazeteci Kemal Soyluya “Mevlevi şehri değil diyorsun Konya’daki çelebiler bu adam hakkında neler diyorlar” sorusunu yönelttim kendiside “Konya’da tüm STK lar kendisi hakkında suç duyurusu yapacak. Bu kişinin Mevlevilikle uzaktan yakından ilgisi yokmuş. Kendisi Mevlevi kılığına girmiş bir sahtekâr. Naylon faturadan 60 ay hapis yatmış” cevabını verdi.

Yazının devamı için tıklayın:

Yazının devamı için tıklayın: http://www.tele16.com/bursada-bir-seyh-skandali-daha-mustafa-ozbag-makale,730.html?fbclid=IwAR2b_Ls7oqzzefHg4CGdF0ZS5yTdrhy1AZOO4FpDtkBItTMUBXGhNRrCfVo

Editör: Haber Merkezi