Osmangazi ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi’ndeki Uludağ Karakolu, Bursa Emniyeti’nin tasarrufu kapsamında yıkıldı. Karakol arazisinin mahalleliye park olarak hizmet vermesi için çalışma başlatan Osmangazi Belediyesi’nden ihaleyle iş alan taşeron firma, karakolun bahçesinde bulunan ağaçları kesmesi tepkilere neden oldu.

Vatandaşlar, Osmangazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü liyakatsiz davranması ve işi takip etmemesinden dolayı eleştirdiler.

‘BÖYLE BELEDİYECİLİK OLMAZ OLSUN’

Mahalle sakini Fahrettin Tek, “Osmangazi Belediyesi’nin karakolun bulunduğu alanı park yapmasına sevindik. Ancak, alanda bulunan ağaçlar inşaat çalışması sırasında kesildiğini görünce şok oldum. Böyle şey olmaz. Yazıklar olsun. AK Parti’li belediyeler, ağaç kesmeyi, ecdat diye diye Bursa’nın anasını ağlattılar. Ağaçları söken makinalar var, niye böyle bir işlem yapılmıyor?  Bu nasıl bir çelişkidir, bir yanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fidan dikin talimatları, diğer yanda liyakatsizlik. Şehrimiz adeta beton yığını oldu. Bursa’mız dikey mimariyle katledildi.  Gelimiş ülkelerde her ne pahasına olursa olsun ağaçlar korunurken  AK Parti'li belediyeler ne Allah'tan korkuyor, nede kulllarsan utanıyor. Böyle belediyecilik olur mu? Park yapılan küçücük alanda bulunan ağaçlar kesiliyor. Kimsenin gıkı çıkmıyor” diye tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi