Geçit’deki kurban pazarında oluşturulan kesim alanında yine bildik manzaralar yaşandı. Kurbanlarını kestirmeye gelenler, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Suların akmadığı, büyük baş hayvanların pisliğin, etrafa atılan bağırsakların içinde yüzülmesi pes dedirtti. Osmangazi Belediyesi ekiplerinin böyle önemli bir günde kesim alanında olmaması ise denetimsizlikle birlikte liyakatsizlik olarak değerlendirildi. Kurban sahipleri tozun toprağın içinde etleri parçaladığı görüldü. Kesilen büyükbaş hayvanlar, kan ve dışkıların içinde yüzüldü. Kesim alanını kiralayan Mesut Özdemir’le anlaşan 25 kişilik kasap grubu ise işleri bittiğinde paralarını alamadılar, muhatap bulamayınca Emek polis merkezine giderek Özdemir’den şikayetçi oldular, ifade verdiler. Dolandırıldıklarını böyle bir rezaletle ilk defa karşılaştıklarını söylediler.

KESİM ALANINDA SU YOK

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Kurban bayramı öncesi Veysel Karani Mahallesi’ndeki kurban pazarını ayrı ayrı ziyaret eden milletvekillerinin haberlerini medyaya servis etmesine güvendiğini söyleyen mağdurlar, Geçit’deki kurban pazarındaki kötü görüntüler karşısında şaşkına döndüklerini belirttiler. Bayramın ilk günü hayvanların kesiminin yapıldığı alanda sosyal mesafenin ortadan kalktığını, bağırsakların, işkembelerin kesilen hayvanlarla iç içe olduğunu, tuvaletlerde suların akmadığını söylediler.

SU YOK, TEMİZLİK YOK, KURBANLAR PİSLİĞİN İÇİNDE

Geçit kurban pazarından aldıkları büyükbaş danayı kesim alanına getirdiklerinde gördükleri manzaraya çok üzüldüğünü söyleyen Kemal Yavuz, “Bayram öncesi gazetelerde Osmangazi Belediyesi’nin kesim alanları ve kurban pazarlarındaki temizlik ve hijyenle ilgili haberlerini okumuştum. AK Parti Bursa milletvekilleri Veysel Karani’de bulunan kurban pazarını ziyaret ediyor, bizler de ne güzel hizmet veriliyor diye sevindik. Ama Geçit’deki manzara aynı değildi. Demek ki, bazı havuz medyası aracılığı ile algı operasyonu yapılmış. Biz burada rezillik çektik. Sular akmadı, etrafa saçılan hayvan pislikleri. Kimse sosyal mesafeye uymadı. Hayvanlarımız pislik içinde kesildi, hijyen hak getire. Hakkımı helal etmiyorum, bize saat 10’da sıra veren Mesut Özdemir isimli organizatör, saat 14’te kurbanımızı kesti. Kesim alanının yanında bulunan dereye hayvanların bağırsakları atıldı, ben bir tane bile zabıta burada göremedim” şeklinde tepkisini dile getirdi.

‘CANLA, BAŞLA REZİLLİK’

Akrabalarıyla birlikte ortak oldukları kurbanı kestirmek için geldikleri Geçit’deki kesim alanında her türlü hastalığın insanlara bulaşmasının ortamının hazırlandığına dikkat çeken Osman Uzun, “Böyle bir şey olmaz. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Kurban ibadettir. İbadet temizlik ve saygı gerektirir. Burada böyle bir şey yok, tuvalete giriyoruz su akmıyor. Hayvanlarımızın kesildiği alan tek kelimeyle utanç verici. Osmangazi Belediyesi algı oluşturarak hizmet yaptığını sanıyorsa yanılıyor. Burada yaşadığımız kul hakkına giriyor. Yazıklar olsun, denetimin ortadan kalktı. Ateş ölçen yok. Her yerde hayvan pisliği, bağırsakları vardı. Slogan atarak, canla başla diyerek hizmet olmuyor. Hizmet, liyakat ister, AK Partili belediyeler Bursa’yı canla başla rezil ediyorlar’ dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN GÖZÜNÜ BOYUYORLAR

Yaşadıklarına hala inanamadığını ifade eden Mustafa Yıldız, Bursa’ya hizmet ediyoruz diye ortaya çıkan AK Partili belediye başkanlarını kınıyorum. Amaçları algı oluşturmak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünü boyamak, yapılan hizmet yok. Haber yaptırarak, hizmet olmuyor, Reis görsün diye ısmarlama haber yaptırıyorlar. Geçit kurban pazarındaki utancı kim temizleyecek. Vatandaş mağdur edildi. Bu mağduriyetin, hak gaspının hesabını kim verecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanımızı maske, mesafe ve temizliğe dikkat edilmesi uyarısını bıkıp usanmadan yapıyorlar. Ama bizler Geçit’teki kurban kesim alanında rezaletin zirvesini gördük. Yaşadıklarımızı Allah’a havale ediyorum, o asla, kullarının mağdur edilmesine sessiz kalmaz. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı da kınıyorum” diye konuştu.

GEÇİT KURBAN PAZARINDA KASAPLAR DOLANDIRILDI

Bu arada, Geçit kurban pazarında küçük bir alanı kesim yeri olarak kiralayan Mesut Özdemir isimli şahıs, kesim yapmaları için anlaştığı toplam 25 kişilik kasap grubunun iş bitimi parasını vermedi. İstanbul, Ayfon’dan gelen ve Bursa’da katılan kasaplar, Özdemir’i Emek polis merkezine giderek şikayet ettiler, ifade verdiler. Suç duyurunda bulunacaklarını söylediler. Kasaplar, kesim alanında muhatap bulamadıklarını farklı gerekçeler söyleyen Mesut Özdemir’den anlaştıkları parayı alamamanın şaşkınlığını yaşadıklarını kaydettiler. Kesim yaptıkları alanda suların akmadığını, hijyenin, temizliğin ortadan kalktığını, belediyenin denetim yapmadığını belirttiler.

Nitelikli şekilde dolandırılan Murat Öztürk,, Mesut Özdemir'in telefonu kapalı olunca wtasaptan şunları yazdı: "Kul hakkı yiyenlere Allah cennet yüzü göstrmesin. Sen sadece benim değil iki çocuğumun ve eşiminde hakkını yedin. Allah senden ve evindekilerden çıkarsın.Allah'a inanıyorsan bizim paramızı ver. Mesut, kul hakkına girme'"diyerek isyan etti.

Editör: Haber Merkezi