Bilal KAYAALTI'NIN Haberi

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde oturan Feridun Türük, ayaklarındaki iltihaplanma ve çeşitli rahatsızlıklardan dolayı 2 yıldır yaşamı altüst oldu. Yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki, bir çocuk babası Türük, Bursa’da devlete ait hastanelerin birçoğuna gittiğini ancak hastalığının geçmediğini söyledi. Birkaç yıl öncesine kadar çay ocağı çalıştırırken, yaşadığı rahatsızlıktan dolayı işyerini kapatmak zorunda kalan talihsiz adam, maddi imkânsızlıklardan dolayı tedavi olamadığını belirtti. Bavul Haber aracılığıyla Vali Yakup Canbolat’ın kendisine yardım etmesini isteyen Türük, AK Parti milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in teşkilat ve cemiyet ziyaretlerinden vakit ayırıp Bursa’da hastanelerdeki liyakatsizliği denetlemesini gerektiğini ifade etti.

‘HİÇ BİR SİGORTA DOKTORU SANA BAKMAZ’

Yaklaşık 2 yıl önce ayağındaki enfeksiyondan dolayı Şevket Yılmaz Hastanesi’ne serum tedavisi uygulandığını anlatan Feridun Türük, “Hastanede yer olmadığı için 10 gün boyunca her gün giderek bana serum tedavisi uygulandı. Ayağımdaki şişlikler inmeye başladı. Ardından aynı hastanede yatacak yer olduğunu belirttiler. 5 gün de burada tedavi gördüm. Bu sürecin ardından yaralarım kapandı. Taburcu olurken doktorum bana, “Feridun Bey bizim yapacağımız bu kadar. Sizin bundan sonraki durağınız kalp damar cerrahisi” olduğunu söyledi. Aynı doktor bana şu itirafta bulundu. Hiçbir sigorta doktoru size bakmaz, ilgilenmez. Paranız varsa özel hastaneye gidin. Ben de kendisine ‘benim maddi durumum iyi olsa burada ne işim var’ dedim. Sonrasında 12 sefer kalp ve damar cerrahisi doktorlarına gittim. Bana sadece hap verip evime gönderdiler. Son gittiğim doktor bana, ‘benim size yapacak bir şeyim yok’ deyince ben de kendisine ‘sizin meslektaşınız özel hastanelerde bu rahatsızlığın tedavisi olduğunu söyledi’ deyince sustu”, diye isyanını dile getirdi.

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I TAKAN YOK’

Devlete ait sağlık kuruluşlarında vatandaşın hor görüldüğüne dikkat çeken Feridun Türk, kendisi de hekim olan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’e seslenerek, “Bursa’daki hastanelerde durum vahim. Dayısı olan, amcası olana ilgi var. Eğer paran yoksa yandın. Özel hastanelerin kapısının önünden bile geçemezsin. Ben sizin aracılığınızla AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’e sesleniyorum. Düğünlerden, açılışlardan vakit bulup benim gibi insanların devletin hastanelerinde nasıl yüzüstü bırakıldığını gelsin, görsün. Acaba Esgin, kendi akrabası, çocukları benim durumumda olsa ne yapardı? Esgin benimle irtibata geçsin, yaşanan skandalları kendisine anlatayım. Liyakatsizlikleri, vatandaşın nasıl hor görüldüğünü tek tek sıralayayım. Unutmadan şu hususa dikkat çekmek istiyorum. Hani parası olmayana hastanelerde bakılıyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, televizyonlara çıkıp vatandaşın asla hor görülmeyeceğini söylüyordu ama kimse bu kurala uymuyor. Aynı zamanda Bursa Valisi Yakup Canbolat’a seslenen Türük, kendisi gibi zor durumda olanlara yardım edilmesini istedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin

Editör: Haber Merkezi