Görünmez bela yüzünden Türkiye’de vaka sayıları ürkütücü boyutlara ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısında da büyük artış yaşanıyor. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz Mart ayında camiler ibadete kapatılmış, Haziran’da sosyal mesafe kurulları şartıyla ibadete tekrar açılmıştı.

Yaşanan hastalık yüzünden Diyanet ve Müftülükler, cemaatten namaz kılmak için camiye yanlarında seccade getirmeleri uyarısında bulunmuştu. Ancak, uygulama da yaşanan aksaklıklardan dolayı bazı ibadethanelerde görev yapan imam ve müezzinler cemaatin secde yaptıkları halılara yüzlerini sürmemeleri için dürüm ve kebap paketlemesinde kullanılan yağlı kağıtları çözüm olarak sunmaları takdir topluyor. Böylelikle vatandaşlar alınlarını, yüzlerini, gözlerini virüsün bulaşabileceği halıya sürmemiş oluyorlar. Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde bulunan ve 600 yıllık bir geçmişe sahip olan Ahmetpaşa Cami’nde görevli imam İsmail Başol, tarihi mekanın girişine koyduğu kağıtlarla cemaati virüsten korumaya çalışıyor ve duyarlı olunması gerektiğini hatırlatıyor.

‘İBADETHANEYE ÇIPLAK AYAKLA GİRMESİNLER’

Bursa’daki birçok camiyi ziyaret ettiğini söyleyen Furkan Dönmez isimli vatandaş, Ahmetpaşa Cami’ndeki secde kağıtlarının büyük bir hizmet olduğunu belirtti. Cemaatin Allah’ın evine korona belası bittikten sonra da titiz ve temiz bir şekilde gelmesi gerektiğini söyleyerek, “Korona başımıza musallat olunca, hastalıktan korunmak için türlü çözümler üretiyoruz. Burnumuzu, yüzümüzü maskeyle kapatıyoruz. İbadethaneler, herkesin ortak malı olduğu gibi, Allah’ın evi şuuruyla hareket edilmediğine sıkça rastlıyoruz. Maalesef bazı duyarsız insanlar camiye çıplak ayakla gelip namaz kılıyorlar. Onların bastığı halıya kendileri de bizlerde yüzümüzü, gözümüzü, burnumuzu sürüyoruz. Bu çok büyük bir yanlış ve vebal. Adamın ayağında mantar veya başka türlü hastalıklar olabilir. Bu konuda başta imamlar olmak üzere cemaatte duyarlı olmak ve bu şekilde davrananları artık uyarmak ve tepki göstermeli’ diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi