Temmuz 2019’da hizmete giren Şehir Hastanesi şehir merkezine uzak oluşu memnuniyetsizlik meydana getirirken, aksayan hizmetlerden dolayı hastalar canından beziyor. Randevu yoğunluğu başta olmak üzere, bir de yanlış uygulamalardan kaynaklanan sıkıntılar yüzünden hasta ve hasta yakınları büyük mağduriyetlerle karşılaşıyorlar.

DOKTORLARI BULAMIYORLAR

Hastaneye zamanında ulaşmanın sıkıntısıyla boğuşan Bursalılar, hekim konusunda da sorun yaşıyorlar. Tüm uğraşlar sonrasında, hasta doktoruna ulaşıyor. Ancak tedavi sürecinde tahlil, film, tomografi, ultrason gibi işlemler isteniyor. İşlemleri tamamlanan hasta doktoruna yönlendiriliyor. Yapılan muayenenin ardından evine gönderilen hasta, bir sonraki randevuya geldiğinde doktoru ya acilde, ya ameliyathanede, ya bir başka hastanede veya izinde olmasından dolayı mağdur oluyor. Yaşananların ardından randevu süresi 10 günü aşınca hasta bir kez daha randevu alıp, kente 35 kilometre uzaklıkta olan Şehir Hastanesi’ne bir kere daha gelmek zorunda kalıyor. Yani bu iş yaşlı ve ağır hastalar için tam bir işkenceye dönüşüyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ÖNLEM ALSIN

Bursalılar, Şehir Hastanesi’nde yaşanan bu sıkıntıyla ilgili tedbirlerin alınmasını isterlerken; ayrıca hasta ve hasta yakınları yaşadıkları onca karmaşadan, stresten kurtulmak için İl Sağlık Müdürlüğü’nden de bir an önce personel sayısının arttırılmasını talep ediyorlar.

Bavulhaber.

Editör: Haber Merkezi