Dünyanın seyirci kaldığı korkunç katliamlardan birisi olan Srebrenitsa vahşetinin üzerinden çeyrek asır geçerken, kurbanlar katliamın yıldönümünde dualarla anılıyor. SP Gemlik İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, Bosna Hersek’te 25 yıl önce yaşanan katliamı, insalık ayıbını unutturmayacaklarını, unutmayacaklarını kaydetti.

Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi

"İkinci Dünya Savaşı sonrası Avrupa'daki en büyük katliam" olarak nitelendirilen Srebrenitsa soykırımının üzerinden 25 yıl geçti. Sadece birkaç gün içinde en az 8 bin 372 Boşnak'ın katledildiği Srebrenitsa'da şu ana kadar 6 bin 500 kurbanı toprağa verdik. Büyük komutan merhum Aliya İzzetbegoviç'in ifade ettiği gibi, Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan her soykırım tekrarlanır. 25 yıl önce Avrupa'nın ortasında gözlerinin önünde , tarihin en utanç verici hadiselerinden biri olan Srebrenitsa katliamını büyük bir üzüntü ve acı ile yad ediyoruz.

Sözde Avrupa medeniyeti katliama gözlerini yumarken, mazlumların hamisi Türkiye ve mazlumların sesi Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan hocamız ve milli görüşlere selam olsun. O zaman yapılan destek hiç bir zaman unutulmayacaktır. Bu vesile ile başta Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç, Srebrenistsa’da katledilen Boşnak kardeşlerimizi ve Erbakan hocamız olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, barbar ,medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar batıyı kınıyorum. Mavi kelebeklerin izinde kurbanlarımızı aramaya devam ederken, ne şehitlerimizi, ne Srebrenitsa’yı, nede Avrupa’nın ortasındaki soykırımı unutturmayacak, unutmayacağız’ diye ifadeler kullandı.

Editör: Haber Merkezi