Tarih ve turizm kenti Bursa’nın saklı güzelliklerinden birisi olan Zincirli Han, bakımsızlıktan çürüyor. Osmangazi Belediye meclisinde tarihi aksın ortaya çıkması için çevresindeki binalarla ilgili yıkım kararı alınmasına rağmen, bir süre önce restore edilen Tavukçu mescidi ve hemen yanında kaderine terk edilen han, metruk binaların arasında gün yüzüne çıkmayı bekliyor.

UMUMİ TUVALETE DÖNDÜ

Gece uyuşturucu müptelalarının umumi tuvalet olarak kullandıkları Tavukçu Sokak ise korku tünelini andırdığını söyleyen çevredeki esnaf, Zincirli Han ve Tavukçu mescidinin etrafına bulunan 5 binayla ilgili Osmangazi Belediyesi’nden yıkım kararı çıkmasına rağmen gereğinin yapılmadığını söylediler. Hele ki hanlar bölgesinin ortaya çıkarılması için başlatılan çalışmalar ortada dururken, hemen dibinde olan mescit ve hana el atılmaması bizleri fazlasıyla üzüyor diye tepkilerini dile getirdiler.

‘DÜNDAR MESCİTTE NAMAZ KILSIN, KEPAZELİĞİ GÖRSÜN’

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Tavukçu Sokağı ziyaret etmesini ve Tavukçu mescidinde namaz kılması durumunda yaşanan çarpıklığı gözlemleyeceğini dile getiren çevre sakinleri, “Bursa’da tarih ve kültürel miras ortaya çıkarılmak isteniyor. Hanlar Bölgesi’nin durumu ortada. Ancak gelin görün ki Tavukçu Sokak bakımsızlıktan kuş uçmaz, kervan geçmez bir hal aldı.  Burası uyuşturucu kullananların mekanı oldu.Mescidi restore edenler ne hikmetse yanı başındaki Zincirli Han’ın kötü halini görmediler.

Osmangazi Belediyesi meclisinde Zincirli Han’ın etrafındaki binaların yıkılması için 2 kez yıkım kararı çıkmasına rağmen bir adım atılmadı. Şu an burada 5 bina kamulaştırılıp yıkılmayı bekliyor. Bir an önce belediye gereğini yapmalı. Tarihe nefes aldırılmalı. Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı Tavukçu Sokağı ziyaret etmesini, Tavukçu mescidinde namaz kıldıktan sonra buradaki kepazeliği görmesini istiyoruz’ diye konuştular.

Editör: Haber Merkezi