İsmail Ersan'ın haberi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘herkese eşit mesafede olacaksınız, işi ehline vereceksiniz, vatandaşa kusursuz hizmet edeceksiniz’ uyarılarına rağmen, birçok devlet kurumunda torpille işe alınanlar, görevlerini istenildiği gibi yapmayınca, vatandaş mağdur olmaya devam ediyor. Görünmez bela korona ile mücadelede önemli bir görev üstlenen Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nin tuvalet, banyo ve koridorları görevliler tarafından hijyen kuralları göz önünde bulundurularak temizlenmemesi tepkilere neden olduğu belirtiliyor. Bu arada hastanede taşeron firmanın temizlik görevlisinin başhekim tarafından başka bir yere gönderilmesinin ardından, AK Parti Bursa milletvekilinin kendisini arayarak azarladığı iddia edildi, yaşananların hastanede görev yapan personelin çalışma azmini negatifleştirdiği bildirildi.

EVDE TEDAVİ GÖRDÜLER

Çekirge Devlet Hastanesi’nde görev yapan personelin yüzde 20’sinin korona virüse yakalandığı, durumu ağır olmayanların evlerinde karantinaya alındıkları belirtildi. Hastaneye test yaptırmaya gelen vatandaşların da durumu ağır değilse teste tabi tutulmadıkları ve ilaç verilerek geri gönderildikleri ifade edilirken, hakkını arayan bazı hastaların ısrarcı olmalarından dolayı doktorlarla tartıştıkları kaydedildi.

AĞALIK DÜZENİ KURUYORLAR

Yıllardır Bursalılara hizmet eden Çekirge Devlet Hastanesi’nde ismini vermek istemeyen bir çalışan, bazı temizlik personelinin hastanede ağalık düzeni kurduğunu, bu durumun rahatsızlık verdiğini belirterek; “Temizlik personellerinin yerleri değiştirilmeli. Aynı hastanede yıllarca kalmamalılar. Çünkü ağalık düzeni kuruyorlar. Görevlerini ciddiyetle yapmıyorlar. Eğer yer değişimi yapılırsa, ekmeğin aslanın ağzında olduğunu anlarlar ve görevlerini samimi bir şekilde yaparlar. Baksanıza, temizlik görevlisi AK Parti Bursa milletvekilinden torpilli, işini istenildiği gibi yapmayıp uyarılınca, uyaranlar azarlanıyor” dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILMALI

Sağlık çalışanlarının görev yaptıkları hastanelerde maruz kaldıkları şiddetin arttığından yakınan sağlıkçılar, özel güvenliklerin yeterli gelmediğini, hastane polisinin sayısının arttırılmasıyla, şiddetin önlenebileceğini söylediler. Çalışanlar ayrıca Çekirge Devlet Hastanesi’nde malzeme sıkıntısı çekmediklerini de sözlerine eklediler.

FANTEZİ HASTALARDA DÜŞÜŞ VAR

En ufak bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye gelenlerin sayısında ciddi bir düşüş yaşandığını aktaran Çekirge Devlet Hastanesi doktorları, ‘Fantezi hasta sayısında yüzde 90’a varan düşüş var. Ateşi çıkan, midesi bulanan, ishal olanlar bile artık acile gelmiyorlar’ diye aktardılar.

Editör: Haber Merkezi