Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan, sezonun kapanmasıyla  ara verilen, sonrasında pandemi sürecinde ertelenen Sarıalan’daki inşaat, her gün yerli ve yabancı turistin geldiği Uludağ’a yakışmayan görüntüsüyle tepki çekiyor, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün yaşanan skandalla ilgili duyarsızlığı şaşkınlıkla karşılanıyor. Orman köşklerini işleten şirketin restoran yapmak için başlattığı inşaat çukurunu, bir yıldır çivi çakmadan bekletmesi Uludağ’a gelen yabancı misafirleri hayrete düşürürken, Bursa’ya daha fazla turist getirmek için masa başında toplantı yapanların Sarıalan’daki manzaraya karşı duyarsız tavırları ise tepkilere neden oluyor.

DEMİRLER PASLANDI, TEMEL SUYLA DOLDU

 Yol kenarında temel çukuru kazılıp beton atılmadan yarım bırakılan, demirleri suyun içinde paslanan restoran inşaatı, Sarıalan’ın orijinalliğine hançer saplamış durumda. Gördükleri manzaraya bir anlam veremeyen vatandaşlar, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı yaşanan utanca el koyması gerektiğini söylerlerken, Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın’ı da göreve çağırdılar, kötü görüntünün bir an önce ortadan kalkması için çalışma başlatmasını istediler.

DAVOS OLACAK, 4 MEVSİM TURİST GELECEKTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde titrediği Uludağ, başbakanlığı döneminde Türkiye’nin Davos’u olması gerektiğini söylemiş, bakanlarına sürekli talimatlar vererek, Bursa’nın incisinin dünyaya tanıtılmasını istemişti. Erdoğan’ın AK Parti’yi kurma sürecinde çok sevdiği Sarıalan’a geldiğini hatırlatan vatandaşlar, Sarıalan’ın sahipsizliğinden yakındılar. İki yıl önce Uludağ’da ‘Dört mevsim Uludağ Çalıştay’ı’ yapıldığını hatırlatan Bursalılar, 2 senedir Türkiye’nin en önemli turizm merkeziyle ilgili tek bir adım atılmadığına dikkat çektiler, vurdum duymaz işletmecilerin Uludağ’a göz yaşı döktürdüğünü ifade ettiler, Sarıalan’da yarım bırakılan ve bölgenin siluetini bozan inşaatın ise Bursa turizmini baltaladığını kaydettiler.

sizin için öneriliyor:

Editör: Haber Merkezi