Günübirlik piknikçilerin, yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Uludağ’da genişletilen yolların büyük bölümü asfaltlanırken, kamp alanı olarak bilinen Sarıalan çatrağı dönüş yolunda oluşan kot farkı,ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor. Bölgeyi bilen veya ilk defa gelen sürücüler, Bursa istikametinden Sarıalan’a ayrılan yola girdiklerinde, karşıdan gelen araçları yol ayrımında fark edemiyorlar. Mühendislik hatasından dolayı karşıdan bakıldığında yüksek bir tepeyi andıran yol ayrımında, her iki yönden gelen araçlar bir birlerini göremiyor, hasarlı trafik kazaları meydana geliyor.

‘ÖLÜM ÇATARAĞI’

Sürekli bu yolu kullanarak Sarıalan’a gelip giden Sedat Demet, “Yıllardır, Sarıalan’da kamp yapıyoruz. Bursa’dan oteller bölgesine gelirken Sarıalan’a ayrılan yolda oluşan yükseklikten dolayı sürücüler bir birlerini göremiyor. Allah korusun, burada ölümlü kazalar yaşanabilir. Merak ediyorum, yetkililer bu yolu kullanırken kot farkını görmüyorlar mı? Karayolları Bölge Müdürlüğü nasıl böyle bir hataya göz yumar? Ayrıma 10 metre yaklaşmadan karşıdan ne geldiği fark edilmiyor. Biran önce bu yol tıraşlanmalı, olası kazaların önüne geçilmeli. Yaşanan bir kazada sorumlular hesap veremez,’ diye konuştu.

Sarıalan’da bir iş yerinde çalıştığını söyleyen K.A ise, “Hakikaten çok ilginç, böyle liyakatsizlik olmaz, burası Allah göstermesin yakında ölüm çatrağı olur. Ben çok iyi sürücüyüm diyenler bile burada hasarlı kazalar yaptı. Sarıalan’a ayrılan yolun başlangıcı acilen elden geçirilmeli” dedi.

Editör: Haber Merkezi