Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Milli Ağaçlandırma Günü"olarak ilan edilen 11 Kasım’da “Daha yeşil bir Türkiye” için Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak fidan dikimi gerçekleştirilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle Doğanbey Konutları'nın yanındaki alanda başlatılan millet bahçesi inşaat alanındaki ağaçların iş makinalarıyla koparılması tepkiye yol açtı.

Vatandaşlar, ‘Büyükşehir Belediyesi ekipleri, millet bahçesi yapılacak olan alandaki ağaçları kökünden koparması bizlerin aklıyla alay etmekle birlikte, ‘Ormanlarımdan bir dal kesenenin başını keserim’ diyen büyük komutan Fatih Sultan Mehmet’in kemiklerini sızlatmaktı. Bu saçmalığı görmezden gelenleri önce Allah’a, sonra da ‘fidan dikin diyerek’ teşkilatlarına talimatlar yağdıran Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet ediyoruz’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

‘ÇOK BÜYÜK AYIP’

Çevredeki ticarethane sahipleri başlatılan inşaat çalışmasıyla ilgili olarak, “Her yıl 1, 5 milyon fidan dikiyoruz diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışma ekibini gözden geçirsin, böyle liyakatsizlik olmaz. Dada 2 gün önce ülkemizin 81 şehrinden fidanlar toprakla buluşurken, millet bahçesi yapılacak alandaki ağaçlar iş makinalarıyla koparılması çok büyük ayıp. Bu ağaçlar en az 30 yaşında. Bahçe yapılacak alanda hazır ağaçlar varken, kesmek, yıkmak neyin nesidir? Koskoca Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ağaç sökme makinası yok mu? Böyle işin adına katliam denir. Tarihe, çevreye saygılı olduğunu iddia edenler, Bursa’mıza yazık ediyorlar” diye konuştular. Öte yandan, Doğanbey Toki’de geçtiğimiz yıl bahçe düzenlemesi adı altından onlarca ağaç iş makinalarıyla koparılmıştı. Duyarlı vatandaşlar, utanmazlık zirve yaptı' diyerek tepki göstermişlerdi.

Editör: Haber Merkezi