CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de aracında silahlı saldırıya uğradıktan sonra hayatını kaybeden Oğuz Erge’nin ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.  

“VİCDAN VE AKIL SAHİBİ YAPMAZ”

Erge’nin evinden ayrıldıktan sonra gazetecilere konuşan Özel, "Hepimizin yüreği hala yanıyor. Bu meseleyi siyasete alet etmek istemem. Ancak Erdoğan'ın 'Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi?' ifadeleri; gerçekten vicdan, akıl, yürek sahibi kimsenin bırakın söylemeyi, duymaya bile tahammül edemeyeceği sözler. Hataylılara siyasi şantaj yapılmasını Hataylılara havale ediyorum. Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez. Depremzedeye tehdit olur mu? Kalbinin yerinde taş var demek ki bu adamın, kalbi yok!"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen şehirlerden biri olan Hatay'da konuşmuştu.

Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, muhalefeti hedef almış, aynı zamanda bir itirafta bulunmuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş saltanattan vazgeçmiyor Diyanet İşleri Başkanı Erbaş saltanattan vazgeçmiyor

Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Bilal Kayaaltı