Yine, yeniden bir oldu bitti mi?

2013 yılında Paşa Çiftliği arazisinin bir bölümü İller Bankasına maliklerince devredildi.

Tapu harcı tutarında.

Konu hem yerel meclislerde hem de TBMM'de gündeme oturdu.

Korkulan, Bursa yerel yönetim erklerinin devre dışı bırakılarak yapılaşmaya gidilmesiydi.

Bu korku bugünde geçerli.

Ankara'da meclise soru önergesi verildiğinde zamanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen cevap sanki imar uygulamasının işaretini veriyordu.

Açıklamanın bir bölümünde şu ifadeler yer alıyordu:

"Bursa İli Osmangazi İlçesi Sırameşeler Mahallesi 2402 ada ve 349 ve 350 parsellerde bulunan arsanın maliki, İller Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü ile ortak proje geliştirmek istediğini belirtmiştir. İller Bankası AŞ Genel Müdürlüğü'nün arsa ile ilgili yapmış olduğu araştırma sonucu arsanın sit özelliği vasfını tamamen kaybetmiş olduğu ve üzerinde sadece tarımsal faaliyet gözlendiği sonucuna ulaşılmıştır.

Daha ileri araştırmaların yapılabilmesi için İller Bankası Genel Müdürlüğü arsayı bedelsiz olarak, sadece emlak vergisi rayiç değeri (47.160) üzerinden alınan tapu masrafı olan 943.20 TL ödeyerek devralmıştır. Şu ana kadar arsa üzerinde İller Bankası AŞ Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir imar planlama çalışması yapılmamıştır. Arsanın proje geliştirmeye uygun bulunması halinde imar çalışmaları ve arsa kullanımı çevre hassasiyeti gözetilerek ve ilgili kurumların görüşü ve onayı doğrultusunda yürütülecek olup, arsadan kamu yararı için en üst seviyede gelir elde edilebilmesi amacıyla arsanın en etkin ve verimli kullanım analizi yaptırılacaktır."

Burdan yola çıkarak;

Bursa'nın en önemli arazisi üzerinde konuttan ticarete, ticaretten konaklamaya yapılaşma dillendirilmeye başlandı.

Konuyu Osmangazi Belediye Meclisinde de defalarca gündeme getirmiş fakat tatmin edici bir bilgi alamadık.

Derdimiz ve çekincemiz, birçok örneğinde olduğu gibi Ankara'dan yeni bir oldu bitti ile karşı karşıya kalmamaktı.

Konu bugünlerde yine Bursa gündemine gelmiş durumda.

Başta Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Başkanlıkları olmak üzere tüm şehir dinamiklerinin dikkatli ve takip eden pozisyonda olması gerekiyor.

Çünkü;

Kupon arazi olarak ta nitelendirilen bu ve benzeri yerlerde Bursa ranta kurban edilmesin.