Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İftihar Köksal, Sağlık Bakanlığı ile Türk Tabipleri Birliği'nin rakamlarının çeliştiği bir dönemde, hastanelerdeki son durumu anlattı. Köksal, korkunç tabloyu "Hastaneler felaket durumda, çok yoğun. Yoğun bakım ve servislerde yer yok. Sağlık çalışanları da eskisi gibi değil. Hem sayıları azalıyor hem tükendiler" sözleriyle özetledi.

RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası programına konuk olan Köksal "İnsanların işyerlerine kademeli saatlerde gitmesi şart. Bu kurallara işyeri sahipleri de uymak zorunda" açıklaması da yaptı.

Köksal'ın açıklamaları şöyle."Rakamlara takılmanın çok önemli olmadığını düşünüyorum. Koronavirüs hayatımıza gireli 9 ay oldu. Çok şey öğrendik ama öğretemedik. Aile apartmanlarında enfekte olmayan insanın kalmadığını görüyoruz. İnsanlar virüsü ciddiye almıyorlar, bana bir şey olmaz diyorlar.

"KADEMELİ MESAİ ŞART"

İnsanların işyerlerine kademeli saatlerde gitmesi şart. Bu kurallara işyeri sahipleri de uymak zorunda. Bir başka tercih dönüşümlü mesainin uygulanması. Hangi fikir üretilirse üretilsin önemli olan insan hareketliliğini azaltmak.

Uçak daha durmadan o kadar anonsa rağmen insanlar hemen ayağa kalkmaya çalışıyorlar. Uçağın boşalması 10 dakika sürmez bile. Böyle olmaz, biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor.

"SAĞLIK PERSONELİ DE TOPLUMUN BİR PARÇASI"

Hastaneler felaket durumda, çok yoğun. Yoğun bakım ve servislerde yer yok. Sağlık çalışanları da eskisi gibi değil. Hem sayıları azalıyor hem tükendiler. Sağlık personeli de bu toplumun bir parçası, hastalarla temas halindeler.

Bazen gözlemlemek bazen de ulaşım için ben de toplu taşıma kullanıyorum. Bir araçta fazla yolcu var diye şikayet edeni görmedim. Kurallara uyalım... Kurallara uyalım...''

Editör: Haber Merkezi