Şikâyet edenler, haksızlığın olduğunu kapalı kapılar ardından söylemesini becerenler, “hayır Bursa böyle yönetilmeyi hak etmiyor” diyerek; yeni bir dil, yeni bir yol ve umudun kapısını aralamayı becermeliler.

İki dönem CHP’ye seçim kaybettiren, muhalefet yapmak yerine geleneksel hizipçilikle vakit geçiren Hüseyin Akkuş, il kongresinde rakibi İsmet Karaca’ya kaybetti.

Diğer bir deyişle Karaca, Akkuş’tan rövanşı aldı.

Görünen o ki, İsmet Karaca’nın seçimi kazanması bile CHP Bursa’da bahar havası esmesine yetti de arttı bile.

Şimdi kolları sıvama vakti.

Bursa’nın derdi, çilesi çok.

***

Bu şehrin sorunları parti teşkilatlarında konuşularak çözüme kavuşmayacağını, sarsıcı ve ezber bozucu muhalefetle yerel iktidara ‘bir dakika burada yanlış yaptınız’ diyecek kudreti, havayı yakalayan adımları atmanın tam zamanı.

Bunu da sırf muhalefet olsun diye, laf ebeliği yaparak değil,

Beton yığınına dönüştürülen, nefes alamaz hale getirilen Bursa’nın yüzünü güldürmek için yapmak gerekiyor.

Kısacası Karaca ve ekibi, seçim bitti artık Bursa’nın altını üstüne getireceğiz, birilerinin uykularını kaçıracağız şeklinde düşünerek hareket etmeliler.

İl başkanı oldum, şöyle 40 gün gelen misafirleri ağırlayayım, tebrikleri kabul edeyim, sosyal medyadan da fotoğraflar paylaşayım gazı ve algısını çöpe atarak…

Parti örgütünü, meclis üyelerini harekete geçirmenin, silkelemenin, “ben yaptım oldu” mantığı ile harekete edenlere “durun bakalım” demenin tam zamanı olduğunu kavramaları lazım.

***

İsmet Karaca, Bursa’da öyle muhalefet yapmalı ki, CHP Genel Merkezi bile rol çalmalı.

Şehrimizde herkesi, her kesimi kucaklayan, dikenli telleri, dikenli dilleri unutan…

Bursalıların şapka çıkardığı, cesaret aldığı, mahalle temsilcilerinin bile semtlerindeki sorunları durumdan vazife çıkararak, farklı, renkli basın açıklamalarıyla ülke gündemine taşıdığı, sorunları çözerek takdiri de, alkışı da hak eden bir CHP görmek istiyor bu kentin insanları.

Ancak bu şekildeki adımlarla “kibir gölünü deniz sanan ve ben yaptım oldu” mantığıyla hareket edenlere ders verilebilir.

Gerçekleri haber yapamazsınız, yazamazsınız diyerek aba altında sopa gösterenlere inat, günahlarınızı, rezilliklerinizi orta yere saçıyoruz demesini bilmek gerekir.