Bosna Hersek denince akla, acı, keder, gözyaşı geliyor.

Bilge Kral Aliya’nın ülkesinde bizim de kahrımız, alın terimiz var.  Pak ve temiz topraklarında, Sırpların alçaklığına dayanamayıp kardeşlerinin yardımına koşan kadim dostlarımın kabirleri var.

O kabirlere bir yenisi daha eklendi.

Geçtiğimiz gün, Ratko Mladiç komutasındaki Sırp Ordusu, Radovan Karadziç, Slobodan Miloseviç gibi insan kasaplarının vahşeti karşısında Aliya’nın ordusuna katılan Senad Medanoviç’in vefat haberiyle sarsıldım.

Senad ağabey, Bosna'nın yiğit evladıydı. Aliya İzzet Begoviç'in askeri oldu. Köyünü terk etti, dağlarda Sırplarla savaştı. 

Avrupa'nın ortasında utanca, alçaklığa imza atan Sırplar, onun ailesini katlettiğinde Senad'ın haberi yoktu. 3 yıl sonra köyüne döndüğünde ailesinin tek bir ferdinin yaşamadığını, toplu mezarda olduklarını öğrenince, yakılmış evinin önündeki ağaca sarılıp dakikalarca ağlamıştı.

Sarılacak anne, baba ve kardeşleri toprağa düştüğü için,  şaşkınlık içinde ağaca sarılıp ağladığı o günleri unutamıyorum.

Ve Senad Medenoviç’a emri hak vaki oldu, ömrünü tamamlayıp mavi kelebek olup uçtu bu dünyadan.

Biz şahidiz Allah’ım Senad Medenoviç dürüsttü, riyakar ve dalkavuk değildi.  Adam gibi yaşadı.

Hakkımız helal, ruhu şad, mekanı cennet, Peygambere komşu olsun.

Allah rahmet etsin...

İnna lillah ve inna ileyhi raciun…

***

Artık Şehreküstü Meydanı’ndaki brandalar kirlenmeyecek

Muhalefetin görevi, yaşanan aksaklığa dikkat çekmek, vatandaşın feryadını, derdini nakletmek; iktidar sahiplerinin uykularını kaçıracak şekilde hareket edebilmektir.

Aynı zamanda durumdan vazife çıkarıp, medyanın, yazarın, yazanın bile görmek istemediği çarpıklıkları, kirlenmişliği gündeme getirmektir.

Tabiri caiz ise, muhalefet, bayramdan bayrama, kahırdan, kahırlara, ortaya çıkan değil, her zaman orta yapandır.

Dün, ‘SP’li gençler uyardı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posteri kalktı’ başlıklı yazımın ardından AK Parti il başkanlığından aradılar; pankartları daha önce sökmeye niyetlendiklerini, ancak pandemi süreci dolayısıyla yaşanan bazı aksaklıklardan dolayı ertelendiğini söylediler.

Ve SP’li gençlerin duyarlı davranışlarından, Türk bayrağı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterinin güvercinler tarafından kirletilmesine sessiz kalmamaları kendilerini mutlu ettiğini kaydettiler.

Yeni asılacak brandaların da yıkanabilir olacağını belirttiler.

Birçok kişinin önünden geçtiği, fotoğraf çektirdiği bayrak, Erdoğan ve 15 Temmuz posterlerinin öksüzlüğünü, SP’li gençler gördü, uyardı, AK Parti il başkanlığı da gereğini yaptı.

Kısacası olması gereken yapıldı!